Jeppe

Op 24 december 2008 kwam Jeppe bij mijn ouders wonen. Na het overlijden van Harry mistten ze hem heel erg, maar ook de dingen die je met een hond doet. Wandelen, het gezelschap wat je in huis van zo'n dier hebt. Dus besloot mijn moeder om mijn vader op kerstavond een pup cadeau te doen. Mijn broer en schoonzus hebben op internet nestjes gezocht en zijn met mijn moeder op bezoek gegaan bij een nest vlakbij Arnhem.

De moeder van het nest is een Friese stabij, de vader een boerenfox van een boerderij verder. Jullie snappen het al, mams is op een onbewaakt ogenblik een bezoekje aan de buurman gaan brengen en ziedaar, Jeppe en zijn broertjes en zusjes zijn het resultaat. Begin november zijn de pups geboren en na een check bij de dierenarts mocht Jeppe als eerste het nest verlaten om de kerstverrassing voor mijn vader te zijn. Natuurlijk is een dier cadeau doen over het algemeen niet een heel goed idee, maar mijn moeder wist aan welke verantwoording ze begon.

Mijn vader was heel erg blij verrast toen hij de doos open maakte waar Jeppe in zat. De hele avond werd Jeppe bekeken en bewonderd.

Jeppe is uitgegroeid tot een vrolijke en lieve hond. Hij is super lief voor de kleinkinderen en hij is altijd in voor een wandeling of lekker samen spelen. Zowel buiten als in huis apporteert hij graag speeltjes. Zoekspelletjes met koekjes vindt hij ook heel erg leuk. En een dikke knuffel, vergezeld van “een goed gesprek” is ook altijd fijn!

Hij speelt graag met zijn grote vriendin Genchi (de boxer van mijn broer) of met bepaalde honden uit de buurt.

Jammer genoeg kunnen Oscar en Jeppe het niet goed samen vinden. In het begin ging het wel, al was er altijd spanning. Later ging dat steeds minder goed, tot het moment dat we besloten het niet meer te proberen. Jeppe blijft thuis als mijn ouders naar ons komen en als wij bij hen op bezoek gaan gaat Jeppe meestal naar mijn broer toe. Zo voorkomen we dat het een keer mis zou gaan, want het is nergens voor nodig om dat risico te willen lopen.