Tussen kerst en oud en nieuw

Geplaatst op Zondag 30 december 2012

De dagen zijn druk, nat en warm. We hebben eigenlijk meer een voorjaarsgevoel, dan het gevoel dat we vlak voor de jaarwisseling staan. Alleen de toenemende knallen en flitsen buiten geven aan dat het morgen toch echt oud en nieuw is.

Gelukkig zijn onze dieren niet bang van de knallen. De vogels reageren er niet op, de katten ook in het geheel niet. Met oudjaarsavond doen we alle gordijnen en luxaflex dicht, muziekje aan bij de vogels en ze merken er eigenlijk niets van. Oscar is ook niet bang van de knallen. Het enige wat hij spannend vindt, is als we tijdens een wandeling zien dat men vuurwerk afsteekt. Dus we nemen routes waarop we zo min mogelijk mensen tegen komen en houden de afstand tussen ons en vuurwerk-afstekende-mensen zo groot mogelijk. Ik ben heel blij dat hij niet bang is en ik hoop dat we dat zo kunnen houden!

Een vrije zaterdag betekend natuurlijk lekker met de dieren bezig. Eerst zijn Oscar en ik, samen met Jesler en haar hondje Lizzy, naar het losloopgebied geweest. Lizzy is wat bang als ze vreemde honden leert kennen, vooral als die veel groter zijn dan haar. Het heeft dan ook eventjes geduurd, maar inmiddels beginnen Oscar en Lizzy echt vriendjes te worden. Samen snuffelen, samen interessante plekjes zoeken en zelfs samen spelen! Over het algemeen heeft Oscar heel erg veel respect voor de grenzen van andere honden, dus Lizzy leert steeds beter dat ze aan mag geven wat ze wel en niet wil. Daardoor durft ze steeds meer en oh wat is het leuk om die twee samen bezig te zien!

Eind van de middag hadden we behendigheidsles. Vorige week hebben we een keer overgeslagen, dus ik was wel benieuwd hoe het zou gaan. We lopen eerst een testrondje om te zien hoe Oscar zijn pet staat en die stond goed! Dus de tweede sessie hebben we benut om een stapje verder te gaan. Tot nog toe was stressvrij door de bak lopen, langs de toestellen, ons doel. Nu hadden we de latten van de hindernissen weggehaald en zijn Oscar en ik tussen de staanders van de hindernissen doorgelopen. En hoe minim dat ook lijkt, het was heel wat voor hem. Na een pauze nog een laatste ronde voor de ontspanning door de bak en we waren weer heel erg tevreden!

Tussen alle hondenactiviteiten ben ik met de vogels bezig geweest. Sinds ze verhuisd zijn, is het schoonmaken een peuleschil geworden. Voorheen poepten zowel Charlie als Kaela langs de tralies. Dat betekende heel erg veel poetswerk. Nu doen ze dat niet meer, waardoor schoonmaken zich haast beperkt tot de bodembedekking verversen. Ik ben er erg blij mee, het scheelt veel werk en dat is altijd goed!

Charlie had een paar maanden terug al een nieuw speeltje gehad, een boing. Hij was er doodsbang voor, dus heeft het ding al die tijd aan de klimboom gehangen, mooi in het zicht. Gisteren heb ik hem in het uiterste hoekje van zijn kooi gehangen, waarbij ik al zijn vertrouwde zitplekken zo heb gemaakt dat er minstens een halve meter tussen zit. En dat gaat goed! Hij is er niet meer zo van onder de indruk, kletst gewoon verder en gaat ook op diverse plekken in de kooi zitten. Ik laat het nu een poosje zo hangen en dan ga ik de boing meer tussen zijn huidige zitplekjes hangen. We komen er wel, je moet alleen wat geduld hebben bij die grijze duif! Kaela heeft hetzelfde speeltje ook gehad en die heeft hem inmiddels al gesloopt. Tja, verschil moet er wezen!

Afgelopen vrijdag waren ze mee onder de douche geweest. Na het douchen heb ik ze even samen op de klimboom gezet. En oh oh oh, wat vinden ze dat leuk. Niet dus! Maar ze bleven lang genoeg zitten voor een kiekje.