Maak kennis met Jeppe

Geplaatst op Zaterdag 27 december 2008

De dag na kerst, een heerlijke vrije zaterdag met prachtig en koud weer! Wat een geslaagde kerst dit jaar. Mijn moeder had besloten toch wel nog een hondje te willen. Al jaren riepen zij en mijn vader na Harry geen andere hond meer te willen. Maar al snel mistte ze het zo erg. Mijn vader was ook al af en toe begonnen over een ander hondje en dus zette mijn moeder een verrassing op touw. Samen met mijn broer en zijn vrouw hebben ze een geschikt hondje uitgezocht. Bij een bezoek aan het nest hebben ze een reutje uitgezocht. Op de ochtend voor kerst heeft mijn broer de pup opgehaald. Nietsvermoedend wandelende mijn vader met ons mee naar mijn broer om daar gezellig kerstfeest te gaan vieren. Hij had niets door en was ontzettend verrast toen hij een grote doos op schoot kreeg. En ja hoor, hij vond het helemaal geweldig om daar Jeppe uit te halen, zijn kleine nieuwe vriend.

Wij bleven die nacht bij mijn ouders slapen en hebben voor Jeppe gezorgd. Even wat gerust stellen als hij snachts piepte en natuurlijk ook midden in de nacht naar buiten met hem. Ondanks dat we niet zo heel erg goed geslapen hebben, was dat heel erg leuk om te doen. Wij zullen hem toch niet zo heel vaak zien en zo hebben we even lekker van hem kunnen genieten. Vandaag even gebeld en het gaat helemaal goed met Jeppe. Hij piept steeds minder snachts, gaat overdag meer en meer op verkenning, speelt en is blij. Hij gaat ook al regelmatig zelf in zijn bench liggen slapen en op 1 ongelukje na zijn ze steeds op tijd met hem naar buiten brengen om te plassen.

Om de info even compleet te maken: Jeppe is een kruising friese stabij keer boerenfox. Zijn moeder woont samen met nog een friese stabij op de boerderij en heeft een bezoekje gebracht aan de buurjongen... Met als gevolg het nestje waar Jeppe uit komt. Hij zal ongeveer tot net onder de knie groot worden, dus wel iets groter als Harry was. Tja en hoe mooi hij is, dat laten de foto's wel zien!

Onze eigen dieren zijn de kerst goed door gekomen. Eerste kerstdag zijn we langs huis gereden om alles te verzorgen en te kijken of alles goed ging. En dat ging het. Gisteren kwamen we thuis en toen had Pluk de kap toch af gekregen. Maar de plek is helemaal genezen en haar verzorging beschadigd het niet meer. Het is nog wel kaal, maar dat zal met de tijd ook wel goed komen.

Vandaag hebben we grote schoonmaak gehouden. Het aquarium een grote schoonmaakbeurt, de vogelkooien schoon. Ik heb er een tweede aquarium bij gekocht om de guppies in te gaan houden. De goudvissen laten de guppiemannen niet met rust en de jonkies zaten in een te klein bakje. Goed excuus om er een tweede bak bij te kopen. Door de grindlaag is de bak nu nog troebel en moet hij nog even staan. Met een paar dagen kunnen de vissen er in en dan zal ik een foto plaatsen!