Nog meer poezenpraat

Geplaatst op Woensdag 27 december 2006

De kerst is hier door mens en dier weer overleefd. Onze buikjes zijn rond en ook de beestjes hebben een extra gehad met de kerstmis. Een beetje extra verwenvoer, een streng trosgierst, een takje om mee te spelen, een nieuw balletje om achterna te rennen. Elk beestje is ergens blij mee en het is zo leuk om ze een beetje extra te verwennen.

Otje en Pluk zijn weer op elkaar aangewezen. Pluk is duidelijk haar verantwoordelijke moedergevoelens kwijt en speelt naar hartelust. Otje zit soms nog rond te kijken of er geen klein oranje monstertje is om mee te spelen. Maar ondanks dat ze soms als wildemannen elkaar achterna zitten vinden ze elkaar ook wel heel erg lief! Dat bleek wel toen ze vanmiddag luid spinnend tegen elkaar op bed lagen en elkaar een flinke wasbeurt gaven. De schatjes!

Kæla is na een paar héle erge schreeuwdagen weer in haar hum. Ze is wel ernstig ziek. We vermoeden longontsteking en kloppen haar extra vaak even op de rug om haar een beetje te helpen met hoesten en niezen. Rare is wel dat ze voornamelijk hoest en niest nadat een van ons dat heeft gedaan. Zou ze ons in de maling nemen? Dat zou ze toch nooit doen?

De parkieten fladderen zoals altijd rustig door hun leventje. Niet wetende dat wij hebben staan kwijlen bij de leuke buitenvoliere van Tjerk zijn broer. Als de buren geen dringende bezwaren hebben, dan gaan we van het voorjaar aan het bouwen, het is zó leuk om ze buiten ruimte en plezier te gaan geven!

Daantje houdt zijn nieuwe baasjes lekker bezig. De kerstballen zijn onder uit de boom verwijdert, de kinderen spelen naar hartelust en 's avonds bij het vrouwtje slapen op de bank. Wat een beter leventje kun je voor je kleine draakje wensen! Sjefke raakt volgens de berichten steeds meer bedreven in het chihuahua's pesten en kijkt alvast likkebaardend naar de vogeltjes buiten. De chip is vast geinstaleerd, kom maar op met de zomer, dan kan ik ze gaan vangen! Oeps, oh nee, eerst nog ballen eraf ;-). Foto's van Sjefke volgen nog, Daantje mag nu alvast de show stelen en Akira ligt vast nog uit te buiken onder de kerstboom!