Kerstmis

Geplaatst op Woensdag 26 december 2012

Kerst 2012, het is alweer zover. Hoewel we stiekem meer een voorjaarsgevoel hebben, als we buiten lopen met de huidige temperaturen. Binnen is alles wel op en top kerst, met onze 2D kerstboom, zelfgemaakte kerststukjes en een kerstdiner wat klaar staat om bereid te worden!

Op eerste kerstdag gingen we naar onze familie toe. Oscar gaat dan mee en gaat dan in zijn bench. Dit omdat Oscar dat zelf veel prettiger vindt. Hij hoeft dan nergens op te letten en voelt zich veilig in zijn eigen huisje. En ook omdat mijn nichtje van 3 en neefje van bijna 1 rond lopen en kruipen en we dat toch niet heel vertrouwd vinden met Oscar. Op zich doet hij niets, maar hij is natuurlijk al heel lang geen kinderen meer gewend en als het misgaat…Dat wil je gewoon niet.

Meestal gaan we voor zo’n visite-middag een stuk ergens wandelen. Dit keer hadden we andere plannen, we wilden voor het eerst zelf gaan speuren met Oscar. We hebben nu ruim een half jaar les en Oscar doet het heel erg goed. Dus hebben we walkie talkies gekocht om zelf ook aan de slag te kunnen. Zonder onze fantastische juf maken we de spoortjes niet te lang en ook niet te moeilijk. Dan weten we zeker dat Oscar ze goed uit kan lopen en we niet in de problemen komen. Zo gezegd, zo gedaan. Bij het eerste spoor werd ik, als sporenloper, al erg enthousiast. Leuke kronkelpaadjes, heuveltjes en mooie verstopplekken. Oscar liep het spoor feilloos uit, dus een tweede spoor gestart. Ook die ging helemaal goed. Het derde spoor heb ik wat langer gemaakt. Nadat Tjerk en Oscar gestart waren kon ik over een mooi breed pad nog door blijven lopen. Totdat ik bij een hoge heuvel kwam, waar ik omhoog ben geklommen. Zo kon ik Oscar en Tjerk goed aan zien komen en dat was erg leuk om te zien! We vonden het alle drie mooi geweest, dus zijn we op ons gemakje weer naar de auto terug gewandeld. Alle drie heel erg tevreden en wij heel erg trots dat Oscar zo goed gewerkt had! We verheugen ons nu alweer op de volgende les!

Vandaag zijn we lekker thuis en hebben we in een aarzelend zonnetje een rondje in het losloopgebied gemaakt. Kon Oscar lekker even rennen en gek doen!

Met de andere dieren gaat alles ook goed. De papegaaien zijn vanmorgen lekker verwend met eivoer en verse sinaasappelsap. De poezen merken niet veel van kerst, maar krijgen wel een extra knuffel van ons.