Kerstwens

Geplaatst op Vrijdag 23 december 2011

Op de valreep nog een kerstwens namens ons allen!

Na een drukke decembermaand een update op kerstavond. Onze buiken zijn volgegeten, de eerste spelletjes gespeeld. Nu nog even wat tijd voor onszelf voordat we vooral tijd met familie en vrienden door gaan brengen.

De dieren hebben deze decembermaand ons aardig bezig gehouden. Charlie heeft een wond aan zijn poot gehad. De wond wilde niet goed helen en uiteindelijk moest de dierenarts hem verbinden. Een scheve veer zorgde vervolgens ook nog voor een bloedbad. Hij heeft een paar weken bij Tjerk op zijn werkkamer gezeten, om hem goed in de gaten te kunnen houden. Het bleek dat Charlie graag bovenaan de trap zit, een gekke gewoonte, maar hij werd er heel blij van. Gelukkig is hij inmiddels helemaal hersteld en maken we ons geen zorgen meer over hem. Kaela heeft hem wel gemist, maar is hij weer beneden en is Kaela ook weer in haar sas. Ze kunnen niet met en niet zonder elkaar.

Oscar houdt ons ook bezig. Hij gaf al een tijdje wat problemen en daarom is een gedragstherapeut geweest. Hij blijkt overprikkeld en hij heeft verlatingsangst. Tot nog toe hebben we aan de overprikkeldheid gewerkt en na de feestdagen gaan we aan de verlatingsangst werken. Hij maakt goede voorruitgang en we hebben er alle vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen. Wandelen op het dijkje gaat weer helemaal soepel en daarom kon ik vandaag ook eindelijk weer eens een kiekje schieten van een blije Oscar!

De katten mogen momenteel niet teveel bij Oscar rondscharrelen, dus die zijn vooral boven. Vinden ze gelukkig niet erg. Zal vast komen omdat ze elke avond voor het slapen gaan uitgebreid door ons geknuffeld worden. Na een paar weken wennen eten Otje en Pluk inmiddels ook goed hun versvoer. Het stond ons erg tegen om hun nog steeds brokjes te voeren, vooral ook omdat beiden blaasgruis hebben gehad. Vers voer bevat veel vocht en geeft daardoor veel minder risico op dergelijke aandoeningen. In het begin vonden ze het niet zo leuk, maar na een paar weken eten ze met smaak hun bakjes leeg.