Vaarwel Harry

Geplaatst op Zaterdag 20 december 2008

Op 6 december is Harry dood gegaan. Hij is 11 geworden. Hij heeft een hersenbloeding gekregen en is bij de dierenarts ingeslapen. Zijn dood kwam volledig onverwacht en als een schok. Door het verdrietige nieuws Harry heb ik een poosje geen zin gehad om de website te updaten. Maar alle andere dieren maken weer van alles mee, dus het word toch weer eens tijd. Van Harry hangt er inmiddels een schitterende afdruk op canvas bij de trap.

Plukje zit in de lappenmand. Zij heeft van een plant gegeten en is daar ziek van geworden. Eerst heeft ze een paar dagen overgegeven. Ze was wat minnetjes, maar geen koorst, droogde niet uit en had verder geen klachten. De plant hebben we natuurlijk gelijk weggegooid. Ze kreeg ook al vrij snel plekjes boven haar ogen. We weten dat dat plekjes zijn vanuit voedselallergie. Na het weekend at ze weer goed en hield ze alles binnen. De plekjes zagen er ook goed uit. Tot woensdag, toen heeft ze een kant helemaal kapot gekrabt. Ik dus snel naar de dierenarts, die haar een prik heeft gegeven tegen de jeuk en nu heeft ze een kraag om. Ze vind het maar niets, maar langzaam zien we de plek tot rust komen.

Otje vond Pluk met de kraag om maar eng haha! Ze heeft een uur achter haar aangelopen zo van huh? Heel grappig. Otje maakt het verder prima. Ze is knuffelig, speels en geniet van de kratjes die we voor haar neer hebben gezet om in te slapen.

De vogels vervelen zich een beetje. De winter is toch een saaiere tijd voor ze. Niet naar buiten, geen takken met bladeren. Ze vermaken zich wel best met rondvliegen en rondscharrelen. Vooral Kæla doe je geen groter plezier dan heel veel spullen neer te leggen en haar rond te laten kijken. Charlie wil gewoon bij je zitten, wat naar buiten kijken en lekker douchen. Hij is weer enorm aan de klets en fluit ook veel.

De visjes doen het ook goed. Ik heb nu een bakje met guppie babies apart staan. Ik tel er meestal 8. De drie dames zitten weer in het aquarium. Ik heb nog 1 klein mannetje, maar die weet volgens mij prima wat zijn taak is, dus de dames zullen wel weer dik worden binnenkort! De drie goudvissen gaan ook goed. Het zijn drie oranje goudvissen. Ik wil er graag nog een gevlekte bij, maar dit drietal doet het goed dus het heeft geen haast.

De wilgjes zijn deels gesnoeid voor de winter, de tuin ligt er nat en verloren bij, de musjes komen lekker van ons voer snoepen en de kerstboom staat gezellig in huis. Ja, het is echt winter!