Natte soepkipjes

Geplaatst op Donderdag 14 december 2006

Een drukke dag vandaag! Na een ochtend schilderen (en schoonmaken, wat kan ik knoeien!) was het tijd om met Daantje naar de dierenarts te gaan. Als een echte stoere vent doorstond hij de prik. Hij is ook weer helemaal gezond bevonden en weegt een prachtige 1750 gram! Een ventje om trots op te zijn dus! Thuis ging hij gewoon spelen alsof er niets gebeurd was, maar hij heeft wel een extra lang middagdutje gedaan om bij te komen!

Thuisgekomen stond net de postpode voor de deur met een pakketje. Ik had een stok besteld die in de douche aan de wand kan hangen met zuignappen. Natuurlijk moest die gelijk uitgeprobeert worden! Kæla vond hem eerst doodeng, maar toen ze eenmaal erop zat en ik haar zachtjes natsproeide vond ze het erg lekker! En omdat Kjáni al weer een poos niet gedouched had en erg rafelig werd moest hij er ook maar aan geloven. Vindt hij absoluut niet leuk, maar zo af en toe is het toch nodig. Hij heeft welgeteld een paar seconden op de stok gezeten voordat hij zich ter aarde liet storten. Zielig op de grond liet hij al heen en weer rennend het drama letterlijk over zich heen komen. Daarna heb ik hem maar snel weer naar zijn kooi teruggebracht, de arme ziel! Kwiebus moet eigenlijk ook weer, maar die is nog minder hanteerbaar dan Kjáni. Hij komt altijd reuze gezellig bij je zitten, maar los in de douche sproeien... Ik moest maar iets verzinnen hoe ik dat zo diervriendelijk mogelijk aan kan passen. We hebben namelijk de reserve kooi, die ietsje makkelijker dan de voliere naar de douche te tillen is weggegooid...

Vanmorgen kwam Otje ook nog even knuffelen in bed. Eigenlijk mogen ze niet onder de dekens, maar wie kan zo'n spinnende poezenknuffel nou weerstaan?