Een jaar Akkrum

Geplaatst op Zondag 2 december 2007

Vandaag wonen we precies een jaar in Akkrum. We hebben alle seizoenen een keer gezien en de ijsbaan staat alweer onder water, klaar voor de winter. Het bevalt ons wel hier in Friesland.

De parkieten vliegen nog altijd lekker buiten rond. Het is vandaag te winderig voor ze, ze blijven dan liever binnen. Maar is het even windstil, dan genieten ze even van de ruimte die ze hebben. Wanneer het echt gaat vriezen komen ze weer even binnen te staan, maar voor nu vinden ze het nog fijn buiten.

Charlie kletst weer als brugman. Hij is een periode heel stil geweest en nu laat hij weer van alles horen. Nieuw zijn zoentjes, een hele aandoenlijke ooooooh en een enthousiaste hoi. Hij weet het er allemaal op toepasselijke tijden uit te gooien, erg grappig! Hij is wel weer dwars, zoals ook de vorige keren als hij zo'n kletsperiode had. Geeft niet, hij wil vaker in zijn kooi blijven en vermaakt zich daar dan ook prima. Hij geniet op zijn manier en wij genieten mee.

Kæla is lekker bezig met nieuw speelgoed. Ze is op de slooptoer en valt het hout en karton dat ik haar geef aan. Ze vliegt ook veel momenteel, dat beloofd veel goeds voor aankomende dinsdag!

Het aquarium is nu helemaal af. De laatste plant staat er in, het filter werkt en de rand onder het aquarium is afgewerkt. Foto's hiervan zijn te vinden op de nieuwe pagina die ik aan het aquarium heb gewijd, te vinden op de beginpagina!