Schilderles

Geplaatst op Zaterdag 17 november 2007

Het is echt winter aan het worden. De ijsbaan voor ons huis word weer onder water gezet, Sinterklaas komt vandaag aan in ons land en het is al behoorlijk frisjes aan het worden. Kwiebus en Kjáni zitten daarom veel in hun binnenhok, vooral als het wat waait. Maar is het buiten even windstil, dan komen ze naar buiten om onder luid gekwetter hun vleugels te strekken. Ik verwen ze met zaadjes, eivoer en trosgierst om hun kacheltje te stoken en deze temperaturen kunnen ze ook goed hebben. Mijn tere mensenhart hoopt maar dat het niet wekenlang flink gaat vriezen, dan moeten ze maar binnen komen overwinteren!

Charlie begint een grote ondeugd te worden. Hij is hier nu 10 maanden en volkomen gewend. En hij heeft weer wat vleugelpennen en word dus iets mobieler. Toen hij bij ons kwam had hij in totaal zo'n 7 pennen weer compleet en warer en nog zo'n 9 geknipt. Toen heeft hij alle goede pennen gebroken en wat nieuw doorkwam ook. Een tijdje viel hij dus als een baksteen uit de lucht. Gelukkig is die tijd nu voorbij, hij maakt weer mooie glijvluchten en durft van zijn kooi naar de tafel te springen/fladderen, wat hem ook goed lukt! Gisteren had hij met zijn gefladder de klimboom (bench) van zijn plaats gekregen en kon hij bij mijn computerbureau. Heerlijk als hij zo ondernemend is! Hij wilde zijn mooie nieuwe veren ook wel even goed laten zien!

Met Kæla gaat het nog steeds niet helemaal top. Ik heb hier helemaal nog niet verteld dat ze naar de dierenarts is geweest. Ze heeft namelijk last van veel water bij de ontlasting. Bij de dierenarts is haar ontlasting onderzocht. In principe is het wel goed, op het feit na dat er letterlijk teveel water bij zit. Uit bloedonderzoek wees ook niets verontrustends behalve een iets verhoogd urinezuur gehalte. Na een dieetverandering die niets uithaalde moeten we nu aanstaande woensdag weer terugkomen. Ze is verder levendig, blij en hetzelfde pittige tantetje als normaal, dus we wachten woensdag af! Tot die tijd word ze gewoon ook verwend met leuke en lekkere dingen, zoals een doosje met zaadjes in arabische gom. Kan ze lekker peuteren en knagen.

Zaterdag is het aquarium gekomen! Helaas staat hij nog niet waterpas en kan hij dus nog niet helemaal vol. Voor nu staat hij halfvol met de bodem en planten erin, tot we en goede oplossing voor het probleem hebben gevonden. Ondanks dat het nog niet mooi af is, vinden we het toch al heel leuk om te hebben, laat staan als hij straks goed is en vissen erin!

Afgelopen zondag was er weer schilderles bij Thiely. Met zijn vieren kregen we les van Ria Winters en hebben we mooie creaties gemaakt. Op de foto van links naar rechts de edelpapegaaien in Acryl van Nynke, Charlie in acryl door mij, een hyacintara in waterverf door Thiely en als laatste edelpapegaaien in waterverf door Caroline. In april houden we de volgende schilderles hier in Akkrum, gezellig!