Na de stilte

Geplaatst op Zondag 11 november 2012

Een update: hoe het hier gaat met de dierentuin. Nou, dan kan ik kort zijn, want alles gaat goed! Maar zo makkelijk maak ik mij daar natuurlijk niet vanaf!

Een paar weken terug hebben we een volksverhuizing gehad bij de vogels. Kaela was aan het plastic van de kooi gaan knagen en dat vond ik niet prettig. Dus hebben we de vogels ieder een kooi opgeschoven. Charlie woont nu in de grote hoekvoliere en heeft het er heel erg naar zijn zin. Hij kletst, klimt vrolijk rond en is actiever dan in zijn oude kooi. Kjani woont nu in Kaela haar kooi. Ik merk geen verschil aan hem, dus volgens mij vindt hij het wel prima. Ik geef hem extra aandacht, nu hij alleen is. In de jaren dat hij met Kwiebus samenwoonde en zoveel ruimte had, hebben we hem meerdere keren moeten vangen. Daardoor is hij wat bang geworden van onze handen. Na een korte tijd oefenen eet hij inmiddels weer uit mijn hand, maar hij vindt het nog wel spannend. We oefenen rustig verder!

Kaela vond de verhuizing minder leuk. Zij houdt van donker en knus, en de kooi waar ze nu in woont is licht, wit en open. Geen succes dus. Na een brainstormsessie op de papegaaienlijst ben ik naar het tuincentrum gegaan en heb wilgenmatten gekocht. Deze heb ik aan de achterkant van de kooi bevestigd en bovenop de kooi gelegd. Nu is het weer heerlijk donker en knus en mevrouw haar humeur is er met sprongen op vooruit gegaan! Voordeel is ook dat Kjani nu op de kooi kan landen, zonder dat Kaela hem in de pootjes kan bijten.

(Even een kleine opmerking: het is wel van belang met welk soort draad de wilgenmatten aan elkaar gemaakt zijn! Bij deze mat was het draad verzinkt en dan moet je het eerst behandelen met een zuur, bijvoorbeeld azijn, om het veilig te maken)

Met de katten gaat ook alles goed. Otje is weer enorm knuffelig en nieuwschierig. Dat is niet altijd even handig en veilig, als ze achter de kamerdeur zit, maar het levert ook leuke dingen op. Zoals toen ik de studio had opgebouwd voor een fotoshoot met een collega en Otje even langs kwam. Kon ik haar mooi even in het herfstthema op de kiek zetten!

Oscar gaat, na een dipje, ook weer goed! Begin oktober ben ik 1,5 week op vakantie geweest en na thuiskomst kwam er weer een heleboel probleemgedrag bij Oscar boven. Het duurde wel even voordat we dat weer in goede banen geleid kregen, maar het is ons weer gelukt. Veel lichaamsbeweging, zo min mogelijk prikkels en in huis weer zoveel mogelijk rust. Oscar zit nu weer veel beter in zijn vel en daar zijn we blij om. Zijn nieuwe king-size mand helpt hem ook om lekker uit te rusten. De maten in de webshop klopten niet helemaal, waardoor de mand veel te groot is. Ach ja, kan hij lekker ruim liggen zullen we maar zeggen!