De papieren Mexicaan

Geplaatst op Maandag 6 november 2006

Gisteren was de jaarlijkse pakara dag in Ouwehands dierenpark. Tijdens deze dag werden er lezingen gegeven over allerlei aspecten van papegaaien. Zo hebben we een en ander gehoord over de ara's in Ouwehands, over het kweken van Hyacintara's, over scharrelpapegaaien en over het kweekstation van het Loro Parque in Tenerife. Allemaal hele interesante onderwerpen met veen mooie foto's en film.

Zo'n dag is ook altijd geschikt om vele leuke en lekkere dingen voor je vogels te kopen. Ik had al een paar plannen en ik ben ook goed geslaagd. Misschien kunnen jullie nog de Mexicaan van Kæla herrineren? Een poppetje van papier maché met een rieten hoedje. Ik heb een nieuwe gekocht, een roze dit keer. Kæla wist direct wat het was en is al druk aan het slopen geslagen. Ook heb ik een aantal meter touw en houten klosjes gekocht. Kæla knaagt op een plek in de kooi aan de tralies en dat is zó irritant. Dus ik hang steeds iets voor de plek, dan kan ze er niet bij. Ik heb dit keer een stukje afgedekt met touw en daarboven een speeltje geknutseld met de klosjes. Ook daar is Kæla heel blij mee, de eerste klosjes zijn al gesneuveld!

De jongens hebben een zittouw van Kæla erbij gekregen, ze hadden er al een en zijn er gek op terwijl Kæla er niets mee doet. Dus de jongens hebben ook weer iets nieuws te knagen!