Zoveel paddenstoelen

Geplaatst op Donderdag 23 oktober 2008

Het mooie weer is toch wel voorbij. Ook op zonnige dagen kan het al weer best heel fris zijn. De vogels kunnen dus jammer genoeg niet meer buiten gezet worden. De poezen spelen nog wel regelmatig buiten. Het frisse weer maakt ze heel actief en dan rennen ze in het rond. Goed voor de conditie!

Dinsdagavond leek Kwiebus niet in orde. Hij ademde moeilijk en het leek alsof hij een bult op zijn borst had. Daarom hebben we hem gistermiddag mee naar de dierenarts genomen. Daar bleek er na onderzoek niets aan de hand te zijn. Longen en hart klinken goed, de buik en cloace voelen goed en er was nergens een bult te bekennen. Enige opmerking van de dierenarts was dat hij wat slecht door de rui komt en wat gevarieerder gevoerd moet gaan worden. Dat was dus een bezoekje voor(bijna) niets, maar beter een keer te veel dan te weinig!

Na het bezoek aan de dierenarts hebben we de PC-kamer verbouwd en hebben we de parkieten weer naar binnen verhuisd. Zo kan ik ze wat beter voeren, in het schuurtje schiet het er toch te vaak bij in om ze smorgens iets te brengen wat savonds weer weggehaald moet worden. Binnen is het makkelijk om regelmatig eivoer, geweekte pellets en groente en fruit te voeren!

Door de verbouwing hebben de parkietjes nu een mooi hoekje, daarnaast de klimboom voor de papegaaien en dan mijn pc zodat ik lekker bij ze in de buurt zit. Boven de klimboom hebben we een ketting gehangen waaraan speelgoed en de schommel hangt.

Afgelopen zondag hebben Tjerk en ik in een stukje natuurgebied gewandelt. Daar hebben we paddestoelen gezocht om op de foto te zetten. Erg leuk om te doen!