Een heerlijke herfst

Geplaatst op Zondag 16 oktober 2011

Ondanks de afname in temperatuur, genieten we van heerlijk herfstweer. De zon scheen vandaag uitbundig en dan is het de hoogste tijd om er op uit te trekken. Oscar zijn poot is, na een knokpartijtje vorige week, weer zo goed hersteld dat we weer eens een fijne wandeling konden gaan maken. We hebben gewandeld bij Steenwijk, in een prachtig gebied. Oscar heeft gerend, gerold, gespeelt en gesprongen en ligt nu voldaan te tukken op zijn kussen. Morgen weer behendigheidtraining, kan hij zijn energie daar weer in kwijt!

We hebben geparkeerd bij een zorgboerderij en daar heb ik de dieren op de kiek gezet. Heerlijk om varkens zo in de modder te zien spelen. En het kleine geitje had een lopend buffet bedacht. Hij had hooi op zijn koppie genomen en al lopend at hij het op. Wie niet groot is, moet slim zijn!

De vogels hebben vandaag ook ruim aandacht gekregen. Ze mochten los vliegen en ik heb hun kooien gepoetst. Kaela ging op verkenningstocht in Charlie zijn kooi en was van mening dat zijn schommel toch wel heel lekker schommelt! Charlie scharrelde ondertussen op haar kooi rond, eens zien wat daar te slopen viel. Nu hebben ze weer schone kooien en wachten ze op het avondeten.

Otje en Pluk wachten ook op het avondeten en inmiddels weer met smaak! Oscar krijgt al langer vers voer, nu heb ik ook de overstap met de poezen gemaakt. Ze moesten zulke dure brokjes ivm blaasgruisproblemen, terwijl vers voer zo gezond is dat al die speciale dingen niet meer nodig zijn. Vooral Pluk moest even wennen, maar eet nu ook met smaak. Nog niet alle smaken, maar als ik er ook wat zalm door heen meng, gaat alles op.