Het katten ABC

Geplaatst op Dinsdag 16 oktober 2007

Vandaag een heerlijke vrije dag. Dat betekent extra genieten met de beestjes. De poesjes mochten lekker buiten spelen. Van het weekend had Pluk weer een levende vogel mee naar binnen gebracht. Ik had net Kæla op mijn schouder toen ze de keuken binnen kwam. Oeps! Snel de vogel uit Pluk haar bek verlost, Pluk de keuken uit en Kæla naar haar kooi gebracht. Toen samen met Tjerk de vogel, een prachtig roodborstje, naar buiten laten vliegen. Gelukkig kwam het beestje er met niets ergers als een gehavende staart vanaf.

Vanmorgen heeft Charlie even lekker op tafel gespeeld. Een leeg karton met wat zaadjes erin doet het altijd goed. Hij ging lekker aan het spelen, zo kon ik mooi ondertussen zijn kooi schoonmaken. Vervolgens heb ik voor Kæla en Charlie speeltjes met wilgentakken gemaakt. Charlie heeft er al mee gespeeld en heeft alles al stuk, Kæla heeft een poosje zitten knagen en kijkt er vervolgens niet meer naar om. Morgen krijgt Charlie Kæla haar speeltje, dan heeft hij er ook nog plezier van.

Kwiebus en Kjáni maken best een zooitje van de schuur. Vanmiddag werd het weer eens tijd de bezem te pakken en op te gaan ruimen. Tjerk ging ondertussen de bladeren in de tuin opvegen. Na deze arbeid hebben we samen met Kæla een poosje in de zon zitten genieten. Het was heerlijk warm en aangenaam.

Afgelopen weekend hadden we nog verlaat verjaardagsbezoek. Erg gezellig. Ik ben verwend met een prachtig poezen-ABC. Die krijgt een mooie plek bij de trap!