Klimboom Reloaded

Geplaatst op Dinsdag 3 oktober 2006

Gisteren was ik plotsklaps de klimboom zat. Of nou ja, niet zo heel plotseling, maar ik had wel opeens een goed idee! Een nieuwe klimboom maken is best een werk en kost ook wat materiaal. Dat lijkt me slimmer om pas in het nieuwe huis te doen, zodat de beschikbare ruimte optimaal kan worden gebruikt. Maar ik had nog een oude konijnenkooi staan. Een kleintje, uit de tijd dat Disney, mijn konijntje, die alleen als toilet gebruikte en verder los rondliep. Die konijnenkooi heb ik op de plek van de klimboom gezet en volgehangen met speeltjes en zitstokken. Kæla heeft er gisteren gelijk enkele uren op doorgebracht alles verkennen. Straks als de nieuwe speeltjes er zijn kan ik ook weer speeltjes omwisselen, dus is er weer opnieuw plezier!

Vandaag zijn Tjerk en ik heerlijk de hele dag vrij. Na een ontbijtje op bed ben ik de kooien van de vogels weer eens een uitgebreide poetsbeurt gegeven. En toen bedacht ik mij dat ik de oude klimboom wel een beetje kon recyclen. Ik heb de krulwilg afgezaagd en voor Kæla en de jongens een zitstok gezaagd. Bij de jongens heb ik aan de uiteindes schroefjes erin gedraaid die op de dwarse tralies rusten. Bij Kæla heb ik aan de uiteinden haakjes gedraaid zodat ik de tak op kon hangen.

Om die nieuwe zitstokken heen heb ik de speeltjes en andere zitstokken en schommels ook weer eens anders opgehangen. Dat geeft weer uitdaging en reden tot spelen. De nieuwe zitstokken zijn kronkelig en met varieërende diktes dus dat is heel erg goed voor de pootjes en het klimmen!

Al met al worden de vogels dus niet vergeten naast het jonge kattenspul!