Plezier met Kaela

Geplaatst op Zondag 1 oktober 2006

Vandaag de eerste dag van een nieuwe maand. Kæla doet het prima de laatste dagen. Gisteravond heeft ze, na een flinke douche, uren op de klimboom gezeten en vermaakte zichzelf. Meestal houdt ze het niet zo lang vol om zichzelf te vermaken, maar de keren dat het lukt wordt ze ook gelijk beloondt met uit de kooi mogen blijven. Vanavond mocht ze bij ons zitten terwijl we een spelletje kolonisten deden. Na een tijdje werd ze dat zat en is ze aan het vliegen geslagen. Van mijn stoel naar de klimboom, naar de kooi en weer naar de stoel. Of zomaar een paar rondjes achter elkaar door de kamer, dat is ook leuk. Uiteindelijk kroop ze zelf moe op haar schommel, dus beter kun je het eigenlijk niet hebben he.

Meestal is het wel zo dat wanneer ze een paar keer zich zo goed gedraagt ze een dipje krijgt. Daarom ga ik morgen gericht met haar bezig. Lekker mee douchen en kunstjes oefenen. Dan heeft ze ook aandacht en tijd buiten de kooi, maar blijft het haar duidelijk dat ze wel goed moet luisteren. Net als kinderen heeft ze veel structuur en duidelijkheid nodigt, anders kan ze niet anders dan haar eigen regeltjes maken. Ik word in ieder geval heel erg blij als we zulke goede momenten hebben. Het geeft aan dat ze ons begrijpt en zich vrij voelt. Ik heb vandaag ook de speelgoedbak eens opgeruimd en nieuw speelgoed via internet besteld. Kan ze zich daar weer eens lekker op uitleven!

De jongens hebben zich dit weekend vermaakt met een snoepstok. Daar kunnen ze naar hartelust aan knagen en dat vinden ze heerlijk. Ook voor hen is nieuw speelgoed besteld.

Otje vermaakt zich iets minder. De komst van de kittens is een flinke domper voor mevrouw. Af en toe gaat ze in de doos kijken of die kittens er wel echt zijn. Als ze tot de conclusie komt dat dat zo is, dan blaast ze een keer lelijk en druipt dan weer met haar ziel onder haar arm af. Ik hoop dat ze tegen de tijd dat de kleintjes gaan spelen ze wel leuk vind, dan kan ze er veel plezier aan beleven. En anders moet ze maar geduld hebben, ze gaan tenslotte alle drie weg, dus dan heeft ze het rijk weer voor haar en Pluk alleen.