Lekker nazomeren

Geplaatst op Zondag 28 september 2008

Er word door alle dieren genoten van het nog heel aardige weer deze nazomer. Het geeft iedereen nog even de ruimte om buiten te kunnen zijn en te genieten van zon en warmte.

Kjáni had zich een tijdje terug nogal vies gemaakt. Ik snap niet hoe, maar zijn kuifje plakte aan de achterkant van zijn koppie. Dat kan natuurlijk niet bij een stoere valkparkiet, dus moest hij gedouched. Op een zeldzame keer na heeft hij daar, net als Kwiebus, een hekel aan, maar deze keer was een van de zeldzame keren dat hij het wel leuk vond! Hij ging er helemaal voor zitten, veertjes wijd en alle houdingen aannemen die je maar bedenken kan. Zo werd hij heerlijk nat en schoon en kon hij in de zon opdrogen.

Gisteren was het zo lekker dat Kæla en Charlie de hele middag buiten hebben gestaan voor het huis. Het zonnescherm gaf ze wat beschutting en ze stonden lekker uit de wind. Zij zaten lekker te luieren terwijl ik hard aan het werk was in de voortuin. De poezen vermaakten zich ook prima, jagen achter vliegen aan, rollen in het zand, jezelf wassen. Er is genoeg te doen! Voor mij ook, al heb ik ook tijden lekker in de zon gezeten en kreeg zo de kans wat foto's te maken van de duiven. Die komen elke dag een paar rondes over het huis vliegen en door hun aftekeningen levert dat mooie plaatjes op!

Sinds een week hebben we een koppel schapen op de ijsbaan lopen. Dat vind ik toch altijd erg leuk, net als vorig jaar de koeien. Het zijn gewone schapen (tesselaars?), bruine en witte.