Maandag wasdag

Geplaatst op Maandag 25 september 2006

Vandaag is het wasdag! Kwiebus en Kjáni zijn beide niet zo gek op douchen, maar zo af en toe moet de boel schoon. Omdat ze allebei niet echt tam zijn is het nogal een toer. Eerst heb ik met tafeltjes en boeken een constructie gebouwd om de kleine kooi op te zetten voor de voliere. Kwiebus ging als eerste en toen hij op het voer in de kooi afging volgde Kjáni ook. Na ze even rustig te laten eten heb ik ze met kooi en al naar de douche getild. Daar heb ik de tralies van de kooi losgemaakt en op de grond gezet. Met de plantenspuit heb ik ze toen lekker nat gespoten. Kjáni leek het dit keer helemaal niet zo heel erg te vinden. Hij bleef aardig zitten als ik de straal op hem richte. Bij het terugzetten in de voliere nog wat kiekjes van het natte duo. Helaas moesten het flitsfoto's zijn omdat het een beetje donkere ochtend was, maar die natte soepkippen zijn toch grappig!