Vogelshow Avifauna

Geplaatst op Zondag 24 september 2006

Het heeft bijna een week geduurd maar eindelijk weer een update. De afgelopen week was een mengeling van dagen om te relaxen en mega drukte. Op woensdag zijn we een dag naar Avifauna geweest. We hebben daar heerlijk door het park gewandelt en vele vogels gezien. De collectie is behoorlijk uitgebreid, zeker op het gebied van neushoornvogels. Voor deze reuzen zijn zowel buiten als in tropische hallen prachtige volieres gebouwd waar hun formaat en pracht goed tot hun recht komen. De grote klapper was toch wel de vogelshow, waarin diverse soorten roofvogels en ara's hun kunsten lieten zien. Allemaal lieten ze dat zien wat hun speciaal maakt. Een gier die een ei open maakt, een roofvogel die een slang (van plastic welliswaar) doodmaakt, een wouw die in de lucht zijn prooi vangt. De ara's lieten hun prachtige kleuren zien tijdens het vliegen over de vijver en de kleine goffinikakatoe pakte geld aan voor het behoud van vogels en hun habitat.

Na de vogelshow hebben we nog buiten op het terras pannekoeken gegegeten en daarna de rest van het park bekeken. Ook de lorihal is erg leuk. Je kan een bekertje nectar kopen en dan komen de lorries bij je zitten om het op te eten.

Vanaf vrijdag was het relaxen een beetje over. We hebben vrijdag en zaterdag veel bezoek gehad en dat betekent opruimen en de dieren zo verzorgen dat ze zo min mogelijk last van het bezoek hebben. De katten hebben zich veel teruggetrokken op de slaapkamer terwijl Kæla alles uit de kast trok om aandacht te krijgen. Vandaag dus even een dag rust om weer terug in het ritme te komen!