Een nieuwe kooi

Geplaatst op Woensdag 15 september 2010

Vandaag is de nieuwe kooi van Charlie bezorgd. Wij vonden dat de hoogste tijd. De oude kooi was op en naar onze zin ook te klein. Maar omdat onze woonkamer ook heel klein is konden we niet zomaar een nieuwe kooi uitzoeken. Gewone kooien worden namelijk meestal ook dieper, als ze breeder worden. En dan word het zo'n geschuifel om onze eettafel heen, dat is niet handig.

Dus hebben we zelf een kooi ontworden. Met de afmeting zoals we hem hebben willen, de deur naar wens, een voederplateau. De achterkant hebben we dicht laten maken zodat de muur niet zo smerig wordt. De bodem zit laag bij de grond, met mooie morsranden en zonder kieren.

Natuurlijk is het altijd even afwachten hoe je wensen uitgevoerd worden, dus het was best spannend vanmorgen! Gelukkig is de kooi precies zoals ik hem wilde.

Ik heb hem eerst even schoongemaakt en toen ingericht. Charlie was heel nieuwsgierig, vooral omdat ik ook zijn favoriete voer verrijkingsspeeltjes opgehangen heb. Hij ging heel makkelijk de nieuwe kooi in en zit nu, na een beetje rond klimmen, op zijn vertrouwde hoekje alles te bekijken. Het is heerlijk om te zien hoeveel ruimte hij nu heeft!

De rest van de dieren maken het prima. Op de paar mooie dagen die we nog gehad hebben, mochten Kæla en Charlie in de buitenvoliere. Daar genoten ze lekker van de laatste zon voor de winter komt.

Otje en Pluk spelen ook nog graag buiten. Maar alleen als het droog is, met regen blijven ze liever binnen!