Per paard naar de McDonalds

Geplaatst op Donderdag 14 september 2006

Wat een heerlijk nazomerweer! Het is genieten voor mens en dier om nog even wat zon op te nemen voor de herfst echt begint. De vogels staan smiddags in hun eigen kooien op het balkon, in de halfschaduw van de bomen. De indrukken van buiten, de herrie van de mensen, de langsvliegende vogels en het zonnetje is hartstikke goed voor ze en eenmaal weer binnen zitten ze knarsend van tevredenheid te soezen. Wat zullen we dat in de winter weer missen, als de dagen kort en donker zijn!

Ook de poezen liggen zodra ze de kans hebben lekker in de zon. Zowel op de stoelen (lekker zacht!) als languit op het beton. Pluk ligt vaak languit op haar zij om haar dikke buik een plekje te geven. Want dik is ze! Ik heb natuurlijk geen idee hoe lang ze nog moet en hoeveel dikker ze nog worden kan, maar haar buikje is duidelijk aanwezig en zit ook al wat in de weg. Spelen kan ze nog steeds prima, ze slaat haar muisje alle kanten op en draait er in de gekste bochten achterna. Haar kap hebben we ook afgedaan. Het gaf ons geen goed gevoel haar stilletjes te zien zitten. Zodra de kap afging voor eten likte ze zichzelf ook gelijk weer, dus van gedrag doorbreken was ook niet echt sprake. We kijken het aan tot de kittens weg zijn hoe het dan gaat. Tot die tijd zoeken we wel een oplossing de huid zo heel mogelijk te houden onder haar ruwe tongetje. We vermoeden dat het na de zwangerschap en kittens wel wat tot rust zal gaan komen.

Afgelopen zondag heb ik een flinke paardrijtocht gemaakt. Van het kleine dorpje Kuinre zijn we in 2,5 uur naar Lemmer gereden. De groep bestond uit tien personen en was een leuke mengeling van eigen paarden en paarden van Stal Foxan. In Lemmer was ons doel duidelijk: de McDonalds! De paarden werden voor de Mac vastgezet en hun baasjes gingen eten. De paarden werden niet vergeten hoor, van de werknemers kregen ze heel erg lief emmers met water. Maar verwend als paarden zijn wilden ze bij de McDonalds wel uit een McDonalds beker drinken! Zelfs met een rietje! Een frietje werd door sommige paarden ook niet afgeslagen! Nadat iedereen uitgerust en volgegeten was zijn we door het bos weer naar huis gereden. Iedereen heeft genoten en de paarden hadden het reuze naar hun zin! En ondanks mijn slechte rijconditie had ik haast geen spierpijn!