Fietsen

Geplaatst op Zaterdag 7 september 2013

Vanmorgen heeft Oscar weer een stuk naast de fiets mogen hollen. Is goed voor zijn bespiering en hij kan er even lekker zijn energie in kwijt.

De laatste tijd vond Oscar het fietsen niet meer zo leuk. Hij is erg voergericht en naast de fiets beloon ik nooit met koekjes (verslikkingsgevaar, niet goed kunnen opeten tijdens het rennen). Nu krijgt hij in het dagelijks leven ook niet voor alles een koekje, maar helemaal nooit iets lekkers krijgen haalde de motivatie tot luisteren wel weg. Nu kreeg ik de tip om smeerkaas te gebruiken, dat kan makkelijk van je vinger gelikt worden tijdens het rennen. Dus vanmorgen vertrokken we met een tube smeerkaas aan het stuur geplakt. Voordat we echt op weg gingen, heb ik Oscar lekker laten proeven. Jammie baas, dat lust ik wel! Tijdens het fietsen heb ik op rustige, overzichtelijke stukjes geoefend met het commando kijk eens en dan een lik smeerkaas. Het kwartje viel snel: luisteren naast de fiets levert ook iets lekkers op! Vervolgens heb ik het volgende filmpje gemaakt. In het filmpje geef ik geen smeerkaas, want ik had de camera al vast. Maar zijn vlotte en goede reactie op het commando is prima te zien! En daar was ik heel erg tevreden mee!

Bekijk deze video op YouTube

Afgelopen donderdag hadden we weer training. Een hele leuke leerzame les. Met een paar goede tips. Er sluipen toch altijd weer van die dingetjes in. Zoals al een koekje pakken tijdens een commando. Ik moet weer even scherp zijn op eerst het commando, dan de uitvoering, dan een markering (X of goed zo of click bijvoorbeeld) en dan pas het koekje gaan pakken. Kleine dingetjes, maar wel heel belangrijk. We hebben ook een paar leuke beheersingsoefeningen gedaan met de mini katteloop en de open tunnel. Reuze lollig volgens Oscar!