Allemaal happy birdies

Geplaatst op Zondag 7 september 2008

Na lange tijd eindelijk weer eens een update! De pc heeft wat kuren gehad, waardoor updaten niet zo makkelijk ging. Maar dat wil niet zeggen dat hier niets is gebeurd!

Kort gezegd gaat alles goed hier met de dieren. Pluk en Otje spelen buiten als het weer het toe laat. Ze vangen dit jaar gelukkig maar weinig muizen en vogels, maar hebben het wel naar hun zin buiten. Pluk slankt ook mooi wat af door alle activiteiten en is binnen ook weer meer aan het spelen. Otje blijft al tijden mooi op gewicht en is heerlijk knuffelig. Al met al zitten ze prima in hun vel!

Kwiebus en Kjani genieten van het buitenleven! Ze knagen lekker aan de wilgjes, maar de wilgjes groeien harder dan dat ze knagen. Dat geeft dus een mooi groene voliere, waar het tweetal zich mooi in uit kan leven. Tussen de buien door spelen ze lekker buiten en als de regen te erg word gaan ze schuilen.

Kæla doet het erg goed momenteel. Ze is nog altijd wel wat fel op handen, maar is verder erg lief. Ze vind de nieuwe klimboom die nu op de computerkamer staat heel erg leuk en speelt er naar hartelust op. Ook toen de klimboom een dagje beneden stond vermaakte ze zich er prima op! De wilgentakken die ik haar geef knaagt ze naar hartelust stuk. En daarnaast nog de vlieguurtjes, keertje douchen, middagje buiten spelen in de voliere. Het kleine groene monster vermaakt zich wel!

En dan Charlie. Die doet het helemaal super. Hij heeft nu ruim een maand geen kap meer om en maakt enorme vooruitgang. Op de nieuwe klimboom klautert hij rond alsof hij nooit anders gedaan heeft. En dat terwijl zijn evenwicht en daarbij zijn moed bijzonder slecht waren. Ook heeft hij zijn eigen ruime kooi weer en hoewel hij best wel eens valt, hij heeft nog steeds geen enkele veer beschadigt. Het doel van de kap was vliegen. Het belangrijkste was dat hij zichzelf niet meer zou beschadigen, maar vliegen was toch wel mijn hoop. En vliegen doet hij! Als hij schrikt of iets niet wil vliegt hij weg. Hoogte maken lukt nog niet, maar landen gaat eigenlijk altijd heel netjes, zelfs op de grond. En zo heel voorzichtig begint hij ook aan vliegen te denken als hij niet van iets negatiefs weg wil. Gisteren heeft hij vanaf mijn arm naar de bank

gevlogen. De foto daarvan is geen beste, maar aangezien het de aller eerste vliegfoto is ben ik toch reuze trots! Natuurlijk is het aan Charlie hoe ver hij het ontwikkeld. Hij hoeft niet binnen twee weken luchtacrobaat te zijn. Maar dat hij weer kan waar een vogel voor bedoelt is, dat maakt mij heel erg gelukkig! En dat hij daardoor soms wel een beetje eigenwijs wordt en niet zo goed luisterd, nou en! Dat komt vanzelf wel weer goed als hij er aan went.

Als laatste de vissen. Alle vier de goudvissen doen het goed. Ik hou de algengroei nu netjes bij en bij de kleinere schoonmaakbeurten varen ze wel. De twee guppies deden het prima in de bak, dus hebben we er nog 3 bij gekocht. We hebben nu 2 mannen en 3 vrouwen. Jonkies zullen niet veel kans maken in de bak, maar we hebben ook nog een klein bakje, dus we zouden ze uit kunnen vangen. Dat is toekomstmuziek, voor nu is het een mooie bak met een leuk clubje vissen erin!