Pfff wat een rotweer

Geplaatst op Dinsdag 23 augustus 2011

Wat is het slecht weer geweest sinds de laatste update in het dagboek. Ik mag niet teveel mopperen van mezelf, maar we hebben wel een beetje pech met deze echte Nederlandse zomer.

Zodra de zon zich even laat zien steken we allemaal graag onze neus buiten de deur. Even wat zonnestralen pakken, genieten van de zomer. De pagegaaien staan veel te weinig buiten naar mijn zin, ook al grijp ik elke mogelijkheid aan. Ik vermaak ze verder in huis, met vliegen, speeltjes, rondscharrelen en op zijn tijd het beter knaagwerk in de vorm van hout en karton. Ze vermaken zich prima, maar ik hoop wel dat ze voor de winter nog echt een paar keer buiten kunnen.

De poezen hebben deze zomer helemaal pech. We willen ze niet vrij buiten hebben, omdat we niet willen dat ze bij de buren in de tuin... je weet wel. Dus ze komen maar weinig buiten, als ze eens ontsnappen of ik ze in de tuin laat en in de gaten hou. Volgend jaar is de tuin het eerste item op het prioriteitenlijstje, als die goed afgezet is, mogen ze daar zo veel maar kan van genieten! Fijne is wel dat ze goed wennen aan binnen blijven en er niet minder tevreden uitzien. Ze redden het wel tot volgend voorjaar.

Oscar komt natuurlijk wel buiten, al baalt hij daar flink van als het regent! Op middagen als vandaag genieten we van het feit dat het droog en eigenlijk ook best warm is. In het losloopgebied kon hij zijn poten even lekker strekken en ontspannen na een hele middag alleen thuis zijn. Dat doet hij tegenwoordig zo knap, ik wilde hem daarom een extra fijne wandeling geven. Komende maandag start de behendigheid al weer en de zaterdag erna de gehoorzaamheidscursus. Hij wordt nog eens een welopgevoede, knappe hond! Zijn onzekerheid speelt hem nu nog regelmatig parten en we willen daar lekker actief mee aan de gang blijven om vooruitgang te blijven boeken.