Eindelijk echt zomer

Geplaatst op Zondag 12 augustus 2012

Het is zomer! Eindelijk is het zomer! De temperatuur is eindelijk zo dat ik regelmatig mijn jas vergeet mee te nemen, de zon laat zich vaak zien en iedereen geniet!

De papagaaien genieten in hun voliere! Ze vinden het niet meer zo eng om door het raampje te gaan en dankzij twee parasols voelen ze zich ook wat beschutter en veiliger. Ze hebben al heel wat daagjes buiten genoten en het doet ze goed! Charlie is soms wat bang om rond te klimmen in de voliere. De ene keer doet hij het wel, de andere keer blijft hij zitten waar hij zit. Kæla daar aan tegen klimt, klautert en vliegt alle kanten op! Na een paar uurtjes buiten is ze dan ook lekker moe!

Zo heel af en toe gaan de katten ook in de voliere. Ze moeten dan door de woonkamer en keuken lopen en dat kan en mag alleen als Oscar in de bench is. En dan nog durven ze niet altijd, want ze hebben wel ontzag voor Oscar. Van de week durfden ze wel en hebben ze zich een poosje vermaakt in de voliere. Daarna gingen ze met een ontbijt weer terug naar boven en dat is toch een heel fijn begin van de dag!

Af en toe gaan de katten via de voordeur naar buiten. Op zich is dat niet de bedoeling, maar als het af en toe gebeurd, dan blijven ze heel netjes in de buurt en komen ze na een kwartiertje of een half uurtje weer terug. We willen ze niet buiten ivm overlast aan anderen, maar in zo'n half uurtje valt dat reuze mee en dat gunnen we ze dan ook wel even. Ze genieten altijd van het rollen over de stenen en alle geuren en indrukken die ze opdoen. Eenmaal weer binnen wordt er ook altijd heerlijk geslapen!

Oscar geniet ook van het mooie weer. We zijn erg druk met hem. Eigenlijk een beetje te druk, maar hij redt zich heel aardig. Twee weken terug heb ik een workshop over belonen met hem gedaan. We hebben de hele middag en avond de gekste dingen gedaan en hij deed het allemaal! Daarna waren een paar rustdagen nodig, maar ik was wel heel trots! Gisteren is hij mee geweest naar Ouwehands Dierenpark. Ook eigenlijk weer veel te veel drukte, prikkels, geuren, geluiden. Op een paar dingetjes na deed hij het fantastisch! Hij heeft op 1,5 meter van een bruine beer gestaan, druk snuffelend en kijkend. Een stukje verderop zo'n beetje neus aan neus met een wolf, de wolf was heel kalm en Oscar zág je denken "wat is dat voor een vreemde hond?" De ijsberen vond hij ook mooi om te zien en daar kon ik een leuk kiekje van maken! Al met al een geslaagde dag en vandaag kon Oscar met Diaz even zijn poten strekken en zijn hoofd een beetje leegmaken!

We hebben momenteel ook nog een logé. Net als vorig jaar is Boris de woestijnbuizerd een weekje bij ons. En dit jaar kan hij lekker van de voliere genieten! Hij vind het prachtig mooi, vliegt heel behendig van stok naar stok en vermaakt zich zo prima! En wij genieten van hem, want hij is prachtig om te zien!