Charlie leert weer vliegen

Geplaatst op Dinsdag 10 augustus 2010

Zo, eindelijk weer eens een update in het dagboek. Er zijn natuurlijk wel veel nieuwe foto's geplaatst op mijn fotopagina, maar nu weer eens een update van alle dieren hier in huis!

We beginnen met Charlie, over hem valt het meest te vertellen. In de laatste update van mei vertelde ik dat Charlie weer een kap om kreeg. Hij heeft de kap drie maanden gedragen. Halverwege hebben we Charlie nog bij de dierenarts laten testen op diverse ziekten, en schimmel. Gelukkig bleek Charlie niets onder de leden te hebben en moesten we geduld hebben. Dat was best moeilijk, de kap was niet leuk voor Charlie en je vogel zo te zien zitten doet wel wat met je. Maar we hebben volgehouden en met resultaat!

De kap is nu een tijd af en Charlie maakt het uitstekend! Zijn vleugel is goed hersteld en de veren steunen elkaar. Hij is best nog eens een keertje gevallen of onhandig op de grond gekomen, maar door de steun blijven de veren goed heel.

Sinds enkele dagen zijn we ook bezig met vliegen. We willen hem niet dwingen, maar we willen wel dat als hij gaat vliegen hij ook weet hoe het moet. Dus willen we hem korte stukjes laten vliegen zodat hij kan leren inschatten hoe moet met tempo, hoogte sturen en remen. Hij pakt het super goed op en vind het zo leuk! Hij stapt enthousiast op en laat zich goed aanmoedigen om te vliegen. Na zijn (meestal) keurige landing is hij trots en ook op zijn gemak. We zijn heel trots op hem en hopen dat deze postieve lijn zich doorzet. Nog even en we hebben er vast spijt van haha!

Bekijk deze video op YouTube

Met onze andere dieren gaat het ook goed. Kæla is nogal aan de babbel. In al die jaren is ze nooit verder gekomen dan een heel brabbelend "kusje" en nu zegt ze ineens luid en duidelijk "hallo". Ook brabbelt ze meer dingen waarvan ik toch wel klanken herken van dingen die ik vaak tegen haar zeg. Wie weet verrast ze ons nog door een kleine prater te worden. Met mooi weer eet Kæla graag een ijsje in de voliere!

Otje en Pluk kachelen lekker de zomer door. Met mooi weer spelen ze buiten. De warmte die we gehad hebben vonden ze duidelijk minder, dan liggen ze alleen maar op de koelste plekjes lui af te wachten tot het afkoelt. De regen die we momenteel hebben vinden ze ook niets, maar tussen de buien door komen de dames wel in actie. Lekker even de pootjes strekken buiten, zodat ze daarna voldaan kunnen luieren.

Kwiebus en Kjani doen het super buiten. Ik let dit jaar extra goed op dat ik ze voldoende eivoer en pellets geeft. De heren zien er uit om door een ringetje te halen en zijn lekker actief. Ze hebben hun schuur een tijdje gedeelt met onze loge, de steenuil. Daar keken ze niet van op of om. Als de uil in de voliere ging, hield ik Kwiebus en Kjani natuurlijk in hun binnenhok. Maar als de uil binnen in zijn hok was, dan waren ze enkel nieuwschierig. Op dit moment logeren Wim en Jet bij ze in de buitenvoliere. Wim en Jet zijn twee nederlandse hangoorkonijnen. Er word druk gegraven en de wilgenboompjes die ik niet beschermd heb moeten er aan geloven. Die twee vermaken zich prima. Kwiebus en Kjani vinden het prima, ze delen hun ruimte graag.

Toen de zon nog lekker scheen en we bijna vergeten waren wat regen was, kwam Jeppe in ons zwembadje spelen. Hij had de grootste lol om takjes uit het water te halen. Wonderwel ging het badje niet lek, dus hij kon er lekker lang van genieten!

Bekijk deze video op YouTube