Groot verhaal over kleine diertjes

Geplaatst op Zondag 13 juli 2008

Vandaag weer eens een groot verslag over de eigen diertjes.

We beginnen met Kæla. Kort gezegd gaat Kæla lekker. Ze speelt momenteel veel, eet goed en is nog best wel lief ook. Ze is weer heerlijk op de sloop-toer. Wilgentakjes, haar pinata (papier mache poppetje) en karton, ze sloopt het allemaal. Ze gaat ook al ze los is veel op onderzoek uit. Zoals gisteren op de bank, waar Tjerk zijn tas en wat losse spullen had neergelegd. Dan scharrelt ze rond, bekijkt het allemaal en ook daar vind ze altijd wel iets om kapot te maken. Meehelpen in het huishouden vind ze ook leuk. Lekker aan mijn tshirt hangen als ik ramen lap, of op mijn schouder zitten als ik stofzuiger. Ja het leven is een groot feest voor mevrouw momenteel!

Dan Charlie. Lieve Charlie is eindelijk van zijn kap af! Vorige week hebben we een testdag gedaan. Toen hebben we de grote krap wel af gedaan, maar de harde kraag laten zitten. Na een dag hebben we ook de kap weer omgedaan. Nu hebben we alles definitief af gedaan. In totaal heeft het 15,5 week om gezeten en heeft hij een prachtig stel slagpennen gekregen. Natuurlijk is het nu spannend hoe het verder gaat. We zijn heel benieuwd of hij gaat vliegen en hoe dat zal gaan. En natuurlijk of hij nu normaal voor zijn veren gaat zorgen. We wachten het af en hebben vertrouwen. Charlie is in ieder geval erg blij, hij kan zich weer lekker poetsen en op zijn schommel zitten! Gistermorgen na het verwijderen van de kap en kraag waren zijn veren in zijn nek erg rommelig natuurlijk. Na een dag poetsen en een douche is dat al veel verbeterd en zie je er bijna niets meer van.

De poesjes vermaken zich ook prima. Tussen de buien door mogen ze buiten spelen en als ze moe en voldaan zijn zoeken ze de fijnste slaapplekjes op.

Kwiebus en Kjáni genieten in de voliere. De wilgjes groeien bijzonder goed en geven ze een veilig gevoel. De voliere is namelijk minder open en we zien de twee boefjes dan ook veel meer buiten zitten dan vorig jaar. Door het natte weer en mijn volharding om regelmatig genoeide takken op te hangen doen de wilgjes het bijzonder goed!

Het aquarium is weer eens wat aangepast. Over de zwarte bodem is een laag wit grind gekomen om de bak lichter te maken. Een paar mooie grote stenen zorgen voor wat extra aankleding en twee guppies zijn de vier goudvissen gezelschap komen houden. Ik ben weer erg tevreden over het resultaat! Foto's volgen hopelijk later nog, het is nogal lastig een aquarium goed op de kiek te krijgen.

Zo, alle beestjes zijn weer aan bod geweest, nu nog een heleboel foto's!