Een soepkip maakt nog geen zomer

Geplaatst op Maandag 9 juli 2007

Juli is begonnen, maar zomers is het niet. Het regent elke keer weer en ook de wind gaat niet liggen. Gelukkig heeft de zon zich de afgelopen dagen ook veel laten zien, anders zouden we denken dat het al herfst is!

Kjáni en Kwiebus genieten ondanks de regen enorm van hun nieuwe onderkomen. Ze wandelen nu zelf naar binnen en naar buiten. Buiten hebben ze een plekje waar ze droog kunnen zitten en daar schuilen ze ook vaak voor een bui. Kjáni scharrelt ook regelmatig op de bodem rond, Kwiebus is iets vaker binnen te vinden. Samen vliegen ze met regelmaat in de voliere heen en weer en ook de takken die ik steeds ophang worden met plezier van hun blaadjes ontdaan!

Kæla is vorige week mee geweest naar de gezondheisdag op mijn werk. Huisdieren zijn gezond, of ik met "die leuke papegaai van jou" langs wilde komen. Natuurlijk! Ondanks dat het eigenlijk heel stressvol moet zijn om op tafel gezet te worden en aangestaart te worden vermaakte Kæla zich prima. Ze snoepte haar pellets op, wilde best een kunstje doen en liet van zich horen als de aandacht niet meer naar haar uitging. De boef!

Vorige week heeft Kæla Charlie gebeten. Kæla was al heel eventjes op de tafel waar ik aan het knutselen was, toen Charlie er door mij bij gezet werd. Hierdoor werd Kæla heel erg jaloers en verdedigend en viel ze hem aan. En net zoals kinderen zo gemeen tegen elkaar kunnen zijn, zo kunnen papegaaien het ook, ze was enorm fel. Charlie is boven zijn oog gebeten en sprong op de grond. Gelukkig viel de schade mee en zijn ze daarna ook niet anders tegen elkaar gaan doen. Charlie is niet bang geworden en Kæla heeft geen enkele poging tot gemeen gedrag meer gedaan. Toch let ik nu extra op en denk ik beter na of en hoe ik ze bij elkaar zet. Dit mag van mij een eenmalige actie blijven!

Otje en Pluk spelen naar hun zin veel te weinig buiten met dit slechte weer. Binnen breken ze binnen de boel lekker af, ze rennen heen en weer, grijpen zich in elk geschikt meubelstuk of de vloerbedekking vast met hun nagels en knokken ook met zijn tweeën. Zodra het weer het toelaat gaan ze snel naar buiten en kunnen ze hun energie daar weer kwijt! Otje gaat ook af en toe een dutje doen op vreemde plaatsen, zoals in de slaapkooi van Kæla, volgens mij vind ze het jammer dat ze niet op het schommeltje past!

Harry heeft dikke pech. Hij is tijdens het spelen waarschijnlijk in een muizenholletje gestapt en heeft zijn knieband gescheurd. Hij word een dezer dagen in de kliniek van de universiteit van Utrecht nagekeken en moet waarschijnlijk operatief een kunst knieband krijgen. Arme Harry, hopelijk wordt hij snel weer beter!