De nieuwe voliere

Geplaatst op Zaterdag 7 juli 2012

Eindelijk! We hebben weer een voliere! Het heeft even geduurd sinds de verhuizing, maar hij staat weer! Niet meer ingegraven en juist nog een 40 cm hoger, hij haalt nu de 2,4 meter!

Het was een flinke klus om hem te bouwen, want ik had niet helemaal goed gemeten. Maar het is gelukt, met 1 scheef stukje en een kier die we met een extra buis aluminium hebben afgedicht. Een houten balk dient als steunpilaar, zodat het dak goed stevig is. Met een paar mooie, vers gesnoeide wilgentakken is de voliere gelijk mooi bruikbaar. Twee wilgentakken staan nu in het water om wortel te schieten, dan kunnen die over een paar weken in de voliere geplant worden. Want het is wel de bedoeling er weer een lekker begroeide voliere van te maken. Dan voelen de vogels zich veilig en dan kunnen ze naar hartelust aan de takken knagen.

We begonnen met het grote zijpaneel, bestaande uit 3 standaarpanelen die we al hadden en een strook van 40 cm extra. Daarna moest het smalle paneel met 40 cm verhoogd worden. Vervolgens hebben we een hoek gemaakt van de panelen, zodat het uit zichzelf overeind bleef staan. Waarna het dak er in gehangen kon worden en het laatste paneel vastgeschroefd kon worden. Toen nog de inrichting met de wilgentakken en de vogels konden er gelijk in! De vogels gaan nu door het raam de voliere in. Geen enkel risico op wegvliegen en voor mij heel erg gemakkelijk om te doen. Ideaal om snel van mooi weer te kunnen genieten! Charlie bekijkt alles eens goed. Jut en Jul kunnen ook niet met en niet zonder elkaar. Samen verkennen ze de ruimte.