Kjani en de katten

Geplaatst op Zondag 30 juni 2013

Kjani is een tijdje geleden verhuisd naar Zwolle. Niet omdat wij hem kwijt wilden, maar omdat hij hier zo eenzaam was. Wij wilden na het overlijden van Kwiebus geen nieuwe vogel in huis halen en zo zat Kjani alleen. En dat hoort niet, dat zagen we ook duidelijk aan hem. Ik had al snel een nieuw plekje voor hem gevonden, maar het duurde even voor ik hem brengen kon. Het voorjaar bleef lang koud, dus we moesten wachten op goed weer. Begin mei was het zo ver, het was warm genoeg om Kjani weg te gaan brengen. Hij mocht eerst een paar dagen wennen in een aparte kooi, naast het binnenhok. Daarna mocht Kjani de voliere in, waar een koppel kakariki’s, een koppel valkparkieten en last but not least, een prachtige valkparkieten dame op hem wachtte. Kjani wende snel en de liefde tussen hem en de dame was ook al snel beklonken! Deze week kregen we namelijk mail dat Kjani zijn eerste nakomelingen geboren zijn! Oke, erg knap zien ze er nog niet uit, maar dat komt wel goed hoor!

Wij zijn blij dat Kjani zo’n fijne plek gevonden heeft! Met vriendjes en zijn vriendinnetje en fijn de ruimte in de volière. We gunnen hem nog een lang en vruchtbaar leven!

Vandaag heb ik ook weer eens met de camera achter de katten aan gehobbeld toen ze aan het buiten spelen waren. Ze hebben zich wel vermaakt en ik daardoor ook!