Gewoon gewoon

Geplaatst op Zaterdag 29 juni 2013

Ja, alles wordt weer een beetje gewoon. Oscar loopt weer los in de woonkamer, we laten hem weer uit aan de flex en eigenlijk is het zo allemaal wel weer een beetje gewoon. Een beetje, niet helemaal. In de woonkamer hebben we zoveel mogelijk vloeroppervlakte bedekt met vloerbedekking. Daar hebben we in totaal 2 couponnen, een stuk vloerbedekking wat nog op zolder lag en een matrasbeschermer voor gebruikt. Het ziet er niet zo gewoon uit, eerder een beetje bijzonder (lelijk), maar het werkt en daar gaat het om. Ook staat Oscar zijn reisbench naast de gewone opgezet, want we kwamen nog net een belangrijk stukje te kort en zo was dat mooi opgelost.

Aan de flex vermaakt Oscar zich opperbest. Hij kan weer overal snuffelen, lekker een beetje rennen en zijn eigen gangetje gaan. Ja, al die nieuwe vrijheid bevalt hem wel! Hij kreeg er alleen flinke spierpijn van! Afgelopen woensdag liep ie al niet zo lekker en donderdagmorgen liep hij ronduit beroerd. Oke, ik schoot een beetje in de paniek. Een telefoontje naar de dierenarts stelde ons weer gerust, dit hoort er ook bij. Logisch ook, als je bedenkt hoe hij hier als een malle door het huis ging toen hij weer los mocht. Dat moet ook wel spierpijn opleveren! Gelukkig was hij er ook vrij snel weer overheen, dus nu kan hij weer volop genieten van het rennen.

Wat ook weer helemaal gewoon is, is zijn slooplust. Vanmorgen sneuvelde er een kussentje. We moeten maar snel weer leren alles achter ons op te ruimen,

Het fijne van al dat bewegen, is dat hij ook wel wat voldaner is. Moe wil ik niet zeggen, daar is wel wat meer voor nodig. Maar hij is nu wel weer tevreden met wat hij mag en krijgt. En dat is fijn, want de verveling begon wel wat toe te slaan. Hij ligt ook met regelmaat lekker te knorren in zijn grote mand, vanmiddag kon ik daar wat foto’s van maken.

De katten zijn blij met het betere weer! Ze steken graag hun neus weer eens buiten de deur, mits het wel droog is. Ook hebben we weer wat nieuw vermaak voor ze. Een puppy-kong. We hebben Otje er nu een keer haar eten in gegeven en daar was ze wel even zoet mee. Of ze het ook echt leuk vindt weet ik niet, volgens mij schrokt ze haar eten liever snel naar binnen.

Tjerk is momenteel druk met de zolder opruimen en schoonmaken en de katten vinden dat reuze leuk. Otje durft sinds kort ook de vlizotrap op, Pluk wist al veel langer hoe leuk het op de vliering is! Ze struinen er lekker door, achter de dozen met rommel langs. Naarmate de zolder schoner wordt, hebben ze steeds minder spinrag in hun snorharen hangen!

De papegaaien vermaken zich binnen, want voor hun is het weer nog steeds helemaal niets. Hopelijk kunnen ze morgen weer eens buiten, dan beloven ze zon en hogere temperaturen. Toch vinden ze het binnen ook leuk. Nu Kjani weg is, kunnen ze weer los in de vogelkamer. Ik maak dan met de klimboom een leuke klauterroute. Kaela vindt dat reuze leuk! Die gaat ook lekker bovenop de volière rondrennen, alles moet verkend en bekeken worden. Charlie vindt het enorm stom. Die blijft op zijn zitstok zitten, bekijkt wat Kaela allemaal uitspookt en doet niets. Ik denk niet dat we hem ooit nog zo ver krijgen dat hij sportief wordt, maar ja, hij lijkt in dat opzicht ook wel wat op zijn baasje!