Een hele rare zomer

Geplaatst op Zondag 24 juni 2012

Wat een rare zomer! De ene dag is best aardig, de andere dag zou eind oktober niet mistaan. Wind, regen en "kou" (voor in de zomer dan). We proberen maar zoveel mogelijk de betere momentjes mee te pakken, je moet toch wat.

De vogels zijn dan ook weinig buiten. Bijzonder weinig. En dat is jammer, want nu blijven we zo hangen in de winter spelletjes en die doen we al zo lang. Het goede nieuws is dat de panelen die we nog nodig hebben voor de voliere, besteld zijn. Hopelijk komen die snel, dan kunnen we de voliere gaan opbouwen. Als het dan een beetje weer is, kunnen ze direct even naar buiten, met lekker veel ruimte en vermaak. Stukken beter dan kleine kooien sjouwen! We houden dus goede hoop!

Oscar komt natuurlijk wel buiten, weer of geen weer. Niet dat hij het er altijd mee eens is, maar gelukkig voor hem lopen we het liefste tussen de buien door. Gisteren was het prachtig weer. Wel bewolkt, maar ook regelmatig zon en lekker warm. We hebben het er gelijk maar eens van genomen en hebben 23 km gewandeld! Langs de weilanden en door het bos, van Hardenberg naar Ommen. We gingen met de trein weer terug naar de auto. Dat vond Oscar niet zo'n goed plan, hij ging volledig in de remmen toen hij de trein in moest. Aangezien niemand van ons de 23 km weer terug wilde lopen, hebben we het betere kop-en-kont werk toegepast. Eenmaal in de trein vond hij het wel weer prima en uitstappen deed hij heel knap zelf!.

Vandaag zijn we vooral lui. We slapen, kijken een filmpje en luieren nog een beetje verder. Enige actie is wat schoonmaakwerk in de vogelkamer geweest. Naar grote tevredenheid van de vogels, die konden lekker even spelen en vliegen. Kæla ging zo snel mogelijk, zo veel mogelijk kattenkwaad (waarom heet dat geen kleine-groene-vogeltjes-kwaad?!) uithalen. De mand, mijn slippers en haar schommel moesten het ontgelden. Charlie hield vooral Kæla in de gaten en stortte zich vol overgave op zijn speeltje met nootjes er in.