Ren Oscar Ren!

Geplaatst op Zondag 23 juni 2013

Ja ja, het gaat erg goed met Oscar! Hij gaat goed vooruit tijdens de therapie en hij mag steeds meer. Sinds afgelopen vrijdag mogen we hem weer aan een lange lijn uitlaten. Wij laten Oscar normaal gesproken vaak aan een flex-riem uit, eentje van 8 meter. Dat mocht nu weer en Oscar geniet daar heel erg van! Hij houdt zich nog aardig rustig, meestal loopt hij in een mooie draf. Als je weet waar je naar kijken moet, zie je nog wel dat hij nog niet optimaal loopt, maar al met al loopt hij nu wel al rechter dan voor de operatie! Galop doet hij zo af en toe ook, maar dat lukt hem nog niet goed. Dat voelt hij dan ook en eigenlijk valt het ons mee dat hij dit niet forceert. Lekker draven en meters maken, daar wordt hij vanzelf weer sterk genoeg van!

Bekijk deze video op YouTube

Binnen mag hij nu ook meer ruimte. We zijn wat huiverige voor onze gladde houten vloer en Oscar zijn gekkigheid, dus we hebben nog wel een hoek voor hem afgezet. Daar ligt het stuk vloerbedekking wat we speciaal hiervoor gekocht hebben, zodat hij stroeve ondergrond heeft. Hij geniet enorm van de extra ruimte.

En als klap op de vuurpijl is de kap weer af! Ik schreef 2 weken terug al dat de kap af ging, wat waren we blij! Jammer genoeg ging dat niet goed. Hij bleef zoveel likken aan de wond, dat die weer stuk ging. Niet zo heel erg, maar omdat hij niet stopte met likken, moesten we ingrijpen. Inmiddels heeft hij gister de kap een paar uur af gehad en vandaag ook alweer een uur of 3. Hij verzorgd de wond nog wel, maar niet meer obsessief en de huid houdt het goed. We letten scherp op en misschien vanavond toch voor het slapen nog wel de kap om, maar tot nog toe gaat het goed!

Met de andere dieren gaat alles goed! We balen met zijn allen wat van de slechte zomer. Gelukkig konden de vogels afgelopen dinsdag een middag buiten genieten! Dat vonden ze heerlijk. De katten halen hun neus ook op voor het slechte weer, die willen niet eens naar buiten!

Donderdag was Charlie jarig! 8 jaar, is onze grijze kletskous al weer! Op zijn verjaardag sta ik ook altijd even stil bij de leeftijd van Kaela. Van haar weten we geen geboortedatum, maar zij is een paar maanden terug alweer 10 geworden. De tijd vliegt, de vogels ook, we hopen nog heel lang van ze te mogen genieten!