Time flies

Geplaatst op Vrijdag 10 juni 2011

De tijd vliegt! Het mooie weer en de extra dagen vrij geven de ruimte om van buiten te genieten. De fotoreportage van het bootje varen op mijn fotopagina getuigt daar van.

De extra vrije tijd maakt het mogelijk de dieren lekker veel aandacht te geven. Regelmatig staan Charlie en Kæla lekker buiten in de zon. Is het net even te krap in de tijd of te fris, dan zet ik hun raam even open. Zo krijgen ze toch geluiden van buiten mee en ik zie dat ze daar echt iets mee doen. Ook dat is omgevingsverrijking en maakt hun dag leuker en interessanter. Zowel Charlie als Kæla zitten momenteel lekker in hun vel. De broedse periode lijkt weer voorbij. Charlie kletst momenteel ook weer heel veel, Kæla heeft vooral steeds de vliegeritus. Ze maakt aardig wat metertjes als ik haar in huis los heb. Charlie doet zeker ook zijn best, hij komt vaak van zijn kooi naar me toe gevlogen als ik in de keuken bezig ben.

Bij een fastfoodketen heb ik van de film Blu wat speelfiguurtjes verzameld. En daar moesten Kaela en Charlie natuurlijk mee spelen!

Oscar en ik zijn begonnen aan de cursus behendigheid. Hij doet het zo super! De eerste les vond hij alles eng. De juf, de tunnel, de katteloop. Nu straalt het enthousiasme er van af! Hij neemt alle toestellen die hij geleerd heeft met veel power en snelheid. En let ook al best goed op welke hindernis ik hem aanwijs. Het zal nog even duren voordat we echt parcoursen gaan lopen, maar als hij het zo leuk blijft vinden wordt hij een hele goeie! Nu ik nog haha.

Naast de behendigheid doen we ook aan zwemles. Hij durfde het water niet in en op warme dagen is het toch wel heel fijn als hij dan wat verkoeling in het water vind. Dus proberen we hem aan het verstand te krijgen dat water heel leuk is. Hij gaat nu uit zichzelf wel het water in, tot een cm of 20. Met wat aanmoediging gaat hij dieper, zoals op de foto's te zien is. We doen rustig aan, maar zitten op de goede weg!