De kap is af!

Geplaatst op Zondag 9 juni 2013

Vanmorgen hebben we Oscar heel blij gemaakt! De kap mocht eindelijk af!

Ruim twee weken terug mocht de kap al af, maar toen heeft Oscar een van de wonden weer stuk gemaakt. We hebben toen snel de kap weer om gedaan. De huid was behoorlijk beschadigd en eigenlijk hadden er nietjes in gemoeten. Maar omdat Oscar nou niet bepaald gecharmeerd is van de dierenarts, hebben we de wond zelf laten genezen. Dat ging heel erg goed, alleen duurde het wel lang. We keken allemaal uit naar het moment dat de kap af mocht! Gisteravond viel de grote korst van de wond af. Daaronder zat praktisch volledig genezen huid, sterk genoeg om wat gelik te kunnen weerstaan. Omdat we dit wel goed in de gaten wilde houden, hebben we de kap nog even om gelaten. Vanmorgen voor de wandeling mocht ie af.

Oscar was gelijk heel blij. Hij kan nu weer overal snuffelen zonder dat hij blijft haken. Hij werd er erg jolig van! Eenmaal thuis begon hij aan een grote krab en wasbeurt. Dat was wel even spannend, maar de wond heeft zich goed gehouden. We houden het goed in de gaten, eventueel kan de kap af en toe weer om, zodat de boel wat kan drogen.

Gisteren hadden we zijn “hok” tussen de twee banken wat groter gemaakt. Het ziet er nu wat raar uit in onze woonkamer, maar zo heeft hij iets meer bewegingsruimte. Als de kap af kan blijven, dan gaat hij weer in de bench slapen en ook als ik weg ben gaat hij in de bench. Maar dan kan hij ook elke dag een poos in deze hoek, zodat hij zich een beetje beter kan bewegen. Zo gaan we stapje voor stapje weer de goede kant op!