Aquatherapie

Geplaatst op Vrijdag 7 juni 2013

Vandaag had Oscar weer therapie. Hij is de afgelopen week goed vooruit gegaan. Hij loopt zekerder en vlotter (vaak wil hij te vlot!) en hij zit lekker in zijn vel. Hij heeft wel veel te veel energie voor dit veel te rustige en saaie bestaan, maar hij schikt zich er nog steeds heel goed in.

De therapie vandaag was een heel stuk pittiger dan de eerste keer. Al vrij snel ging het tempo omhoog en werd er water in de bak gepompt. Ook kreeg de lopende band een beetje een helling erin, zodat het nog wat zwaarder werd. We hadden gedacht dat Oscar het water verschrikkelijk zou vinden, maar dat viel reuze mee. Echt leuk vond hij het niet en hij probeerde een keer of hij uit de bak kon klimmen, maar daarna was het wel oke. Hij ging na een tijdje ook echt fanatiek aan het werk, flink doorstappen met een heel geconcentreerd gezicht. De dierenarts was dit keer ook al weer leuker dan de vorige keer. In de bak liet hij zich zonder problemen door hem aaien op zijn rug en vastpakken aan de halsband. En na de therapie vond hij het heel logisch dat hij weer een koekje van hem kreeg! Super!

We hebben snel een kiekje gemaakt. Ging een beetje onhandig, omdat hij uit zijn concentratie raakt als wij weglopen. Maar het geeft toch een idee hoe het geheel er uit ziet.

Met de andere dieren gaat het goed! Weinig ontwikkelingen, maar dat is alleen maar goed. Ze zijn tevreden en blij en de katten ontsnappen af en toe om even lekker buiten van het mooie weer te genieten. Pluk wilde ook nog wel een keer poseren in de studio. De vogels zijn door drukte nog niet buiten geweest en de frisse noorderwind maakt het hier in het noorden ook net wat minder fijn om ze buiten de doen. Komt wel weer goed, er komen vanzelf dagen dat het wel weer kan! Kaela heeft van de week wel genoten van een ijsstokje, dat geeft ook een zomers gevoel!