Update Oscar

Geplaatst op Zondag 26 mei 2013

Inmiddels zijn we weer een aantal dagen verder. Het gaat goed met Oscar! Hij voelt zich goed, lijkt goed gehumeurd en houdt zich ook nog netjes rustig. Oké, meestal dan, hij is woensdag toen ik thuis kwam over de bank heen gesprongen. We schrokken ons helemaal lam, maar gelukkig is er geen schade ontstaan. We doen nu nóg voorzichtiger als ik thuis kom en we proberen dat voorlopig nog zoveel mogelijk te beperken. Ik moet natuurlijk wel werken, maar dan doe ik ook gelijk boodschappen en andere dingen die moeten en dan hoef ik maar maximaal 1 keer per dag thuis te komen.

Afgelopen vrijdag mocht zijn kap af. We keken er erg naar uit, het leek ons zo fijn voor hem. Jammer genoeg maakte hij al vrij snel een van de wonden open. Dat ging net wat te snel en heftig, dus hebben we snel de kap weer om gedaan. Gelukkig ging dat heel makkelijk. We hebben foto’s van de wond naar de dierenarts gestuurd, om te vragen wat we nu moesten doen. Normaal gesproken zou een dergelijke wond met een nietje dichtgezet worden, maar dat zou zo’n ramp voor het minimale vertrouwen van Oscar betekenen. Daarom hebben we besloten het aan te kijken. De wond moest wel goed droog worden en een korst gaan krijgen. Dat is ook keurig gebeurd, dus we zijn erg blij dat we hem de stress van nietjes zetten hebben kunnen besparen.

Dit weekend hebben we twee hele rustige dagen gehad. Ik moest woensdag, donderdag en vrijdag gewoon werken en dit maakte het wandelen wat lastig. Het ritme was er wat uit en Oscar wilde steeds verder voordat hij eindelijk eens ging plassen. Dit weekend hebben we besloten alleen smorgens en savonds te gaan wandelen. Ongeveer 12 uur uit elkaar. Ondanks dat het een beetje gemeen voelt, werkt het wel heel goed. Als we uit gaan, moet hij dermate nodig, dat hij bij het grasveld vrij snel zijn behoeftes gaat doen. En daarna kunnen we dan nog het stukje therapeutisch wandelen, zoals de dierenarts ons heeft opgedragen. We gaan dit de komende dagen aanhouden, tenzij we zien dat hij nodig er uit moet, dan gaan we uiteraard wel extra.

Oscar is verder vrij rustig, hij schikt zich goed in zijn beperkingen. Af en toe wil hij een dikke knuffel en hij geniet erg van lekkere kriebelsessies. Alles jeukt hem natuurlijk, nu hij zichzelf slecht kan verzorgen. We verwennen hem daar natuurlijk lekker mee! Hij ligt ook in alle houdingen in zijn mand te chillen. Daaraan merk je echt niets van de hele operatie!

Met de rest van de dieren gaat het goed! Ik ben onwijs blij met de voliere van Charlie en Kaela, nu het voorjaar zo slecht is. Ze vermaken zich prima. Nu Kjani verhuisd is, laat ik ze ook weer af en toe op de klimboom spelen en vooral Kaela vindt dat heerlijk. Charlie heeft even wat moeite met opstappen gehad. Ik denk dat alle veranderingen en de periode dat ze wel in de buitenvoliere konden even wat te veel van het goede zijn geweest. Hij is nu wat beter gewend en ik heb wat met hem geoefend om weer vertrouwen te krijgen. Vanmiddag wilde ik weer oefenen en lukte het niet goed. Charlie durfde niet op te stappen en gaat dan van mij weg klimmen. Oké, dan lukt het even niet. Later op de dag verbaasde hij me vervolgens. Ik was even bij het luikje bij Kaela bezig en hij kwam aan geklommen, om uit zichzelf op te willen stappen! Ik heb hem lekker verwend met pijnboompitjes en we hebben even gezellig gekeuveld. Ik hoop dat dit een goede stap is om weer goed vertrouwen te hebben! Kaela heeft vanmiddag ook nog uitgebreid gebadderd in haar net verschoonde waterbakje. Dat is toch echt wel het lolletje van de dag voor die kleine groende draak!

De katten missen de knuffeluurtjes in de avond wel een beetje. We proberen ze overdag regelmatig aandacht te geven. En als ik overdag moe ben (van de gebroken nachten op de bank), dan kruip ik lekker op bed. De katten kruipen dan bovenop mij en terwijl ik slaap, halen zij de knuffeluurtjes in. Gekke beessies!