Controle

Geplaatst op Dinsdag 21 mei 2013

Vandaag zijn we met Oscar op controle geweest. Het is nu precies een week geleden en de dierenarts moest beoordelen hoe Oscar loopt.

Het was een heel probleem om Oscar in de auto te krijgen. Niet alleen moet hij dan springen, wat natuurlijk niet de bedoeling is, hij moet ook nog eens precies goed mikken met de kap. Dat ging hem niet worden. Tjerk heeft maandagmiddag druk gezaagd, geboord en geschroefd en het resultaat was een stevige, stabiele loopplank. Zo kon Oscar de auto in lopen en dat ging dan ook vlekkeloos!

Bij de dierenarts moest Oscar heen en weer lopen. Dat ging goed. De dierenarts was tevreden en Oscar deed niet al te flauw tegen de dierenarts. Hij vond hem duidelijk wel spannend, maar wilde wel ontspannen koekjes van ons aannemen vlak bij de dierenarts. Daarna mocht Oscar weer in de auto en kreeg ik nog instructies en nieuwe pijnstillers. Volgende week gaan we voor het eerst voor hydrotherapie. Waarschijnlijk wordt het meer therapie, dan hydro, want Oscar vindt water helemaal niets. Maar ze hebben elke hond eraan kunnen laten wennen, dus het zal met die gekke belg van ons ook wel lukken.

De komende weken moeten we hem goed rustig houden. Hij gaat zich nu weer goed voelen, de zwellingen en kneuzingen nemen af, maar de breuken kunnen nog niet zo heel veel hebben. Vrijdag mag de kap af en dan kan hij weer in zijn bench. Is maar goed ook, want hij gaat denk ik niet heel lang meer braaf in zijn mand blijven. We hebben hem wel ingebouwd met de banken en een tafel, maar eerdaags gaat ie eruit klimmen en dat moet natuurlijk niet.

Al met al zijn we tevreden over hoe het gaat. Ja, het is een zware week geweest en het is ons niet in de koude kleren gaan zitten. En de komende weken zullen nog wel vaker spannende momenten hebben. Maar we hebben de eerste week doorstaan en de rest zal ook wel lukken!