Charlie soepkip-met-de-kap

Geplaatst op Maandag 19 mei 2008

Het mooie weer is weer voorbij, al mogen we nog niet klagen. De temperaturen zijn iets gezakt en we hebben een dagje regen gehad. Maar de zon laat zich ook weer veel zin en de dieren vinden het zo ook heerlijk. Kwiebus en Kjáni zijn weer meer buiten te zien, het warme weer van vorige week vinden ze een beetje te. Nu knagen ze weer vol overgave aan de wilgenboompjes en schommelen ze op hun boing. Otje en Pluk vinden dit ook prima weer om buiten te spelen, zodra ze de belletjes van hun halsbandjes horen staan ze klaar om ze om te krijgen en naar buiten te gaan!

Voor Kæla en Charlie is het nu net iets te koud. De wind is wat veraderlijk, dus zij moeten binnen spelen. Dat vinden ze ook niet echt erg, met verse wilgentakjes en een kartonnen bouwwerk wat ze mogen slopen vermaken ze zich ook wel.

De ooievaars lijken nu eieren te hebben. Pa zit weer regelmatig voor op de lantaarnpalen, te klepperen naar ma op het nest. De ijsbaan word ook alweer klaar gemaakt voor de komst van de koeien, er is wat doorgezaaid en bemest. Nog eventjes en dan staan ze er weer, leuk!