Operatie

Geplaatst op Zaterdag 18 mei 2013

Afgelopen dinsdag was het zo ver, Oscar werd aan zijn heup geopereerd.

‘s Morgens moesten we hem thuis al wat kalmerende pillen geven, zodat hij wat suffer bij de dierenarts aan zou komen. Een dubbele dosis had nog geen enkel effect, dus hij was alles behalve suf toen we bij de praktijk aankwamen. Het verdoven moest dan ook wat anders dan anders. Uiteindelijk heb ik hem zelf, al knuffelend, geïnjecteerd. Dit moest in 3 of 4 keer, want elke keer als ik de vloeistof in wilde spuiten reageerde hij heel boos. Uiteindelijk zat er genoeg middel in en zijn we snel naar binnen gegaan. Daar werd hij al snel heel suf en konden alle andere prikken gegeven worden. Toen duurde het niet lang meer dat hij volledig sliep en moesten we hem achterlaten.

Na een paar uur wachten (en halfslachtig winkelen), mochten we weer bij hem. Hij was al wakker en van slag omdat hij alleen was, maar toen we er bij mochten ging hij al snel weer rustig liggen.

De eerste avond en nacht thuis gingen heel erg moeizaam. Hij was heel erg warrig, onrustig en vreselijk mopperig. Gelukkig ging dat in de loop van de eerste dag beter.

Donderdag moesten we naar de dierenarts voor controle. Omdat Oscar niet wil dat de dierenarts aan hem zit, hadden we foto’s gemaakt van de wonden en die via de email gestuurd. Bij vertrek verstapte Oscar zich en had hij gelijk heel veel pijn. Hij wilde absoluut de auto niet in en wij zagen geen mogelijkheid hem er in te tillen. Met zoveel pijn en ook nog de onhandige kap om ging dat niet lukken. Dus zijn we thuis gebleven en heeft hij in overleg extra pijnstilling gekregen. En we hebben een tafelblad bekleed met vloerbedekking, zodat hij niet meer zo’n grote afstap af hoeft.

Sindsdien knapt hij goed op. Het lopen moet super voorzichtig en we steunen hem dan met een doek onder zijn buik door. Thuis ligt hij in zijn mand, die we met de banken hebben ingebouwd. Hij is vrij rustig, al begint de jeuk hem nu wel te irriteren. Wij zijn blij met de jeuk, alles is aan het genezen en dat betekend dat we op de goede weg zitten! Hij heeft in totaal 4 wonden, dus het jeukt natuurlijk nogal!

Hij eet goed, drinkt goed en op vanmiddag na plast hij ook goed. Hij is veel te enthousiast met wandelen, dus we moeten hem flink afremmen. Het liefste ging hij gewoon het hele park door, bij voorkeur in een drafje. Maar na de wandeling is hij toch echt duidelijk moe en slaapt ie een paar uurtjes. Dus het is maar goed dat we hem zijn zin niet geven!

Met alle andere dieren gaat het goed. Ze krijgen nu even wat minder aandacht, maar dat lijkt ze niet te deren.