Op stap met Goopy

Geplaatst op Donderdag 15 mei 2008

Het heerlijke weer duurt maar voort! Het is vandaag wel wat koeler dan voorheen, maar de zon schijnt en het is nog steeds genieten!

Het pinksterweekend gaf weer veel vrije tijd om erop uit te trekken. Eerste pinksterdag zijn Tjerk en ik samen naar de paarden gegaan. Lekker op de fiets vanaf Heerenveen. Goopy had reuze zin om mee te gaan! Onderweg hebben we lekker gepicknickt en hebben we geoefend om over het bruggetje te lopen. Dat bruggetje geeft namelijk toegang tot een leuke dijk om over te rijden, maar Goopy wilde er niet over. Na een paar keer oefenen gaat het al heel erg goed, richting huis loopt hij er zo over, van huis af is nog wat moeilijker. Na de rit hebben we goopy lekker afgespoten en zijn manen gewassen. Zodat hij in de wei zich weer lekker vies kon rollen!

Tjerk heeft tijdens de rit nog een filmpje van ons gemaakt. Dit is de tweede keer dat ik met Goopy langs deze weg reed, de eerste keer was hij zo druk met alles bekijken dat hij niet rechtdoor kon lopen maar slingerde. Het enige wat ik wilde was dat hij netjes rechtdoor liep en ontspannen was, vandaar mijn wat te lage handen en voorover zitten.

Bekijk deze video op YouTube

De vogels genieten ook van het heerlijke weer. Kæla mag vaak een paar uurtjes in de voliere, Charlie heeft een mooi plekje op het tafeltje bij de schutting. Ze knagen lekker aan hun wilgentakjes en poetsen zich in de zon. Om de dag gaan ze lekker mee douchen om hun veren in goede conditie te houden.

Otje en Pluk spelen lekker veel buiten. Als ze binnen zijn liggen ze languit te slapen, moe van hun avonturen buiten. Tot nog toe, even afkloppen, hebben ze nog niets gevangen en mee naar huis gebracht.