Zijn we weer!

Geplaatst op Zondag 11 mei 2014

Zo zo, het was al weer een hele tijd geleden, maar daar zijn we eindelijk weer! Zo goed als gezond en wel!

Sinds de laatste post is het lente geworden en is het weer al heel erg fijn geweest. De afgelopen dagen lijken jammer genoeg wel herfst, met enorme stortbuien, donkere luchten en harde wind. Maar we hebben al heel wat fijne zonnige dagen gehad. De katten en de vogels hebben dus lekker buiten kunnen spelen. Voor de vogels is dat wel weer wennen. De buitenvoliere heeft nieuwe zitstokken en dan is het extra wennen. Maar ze vinden het wel heel erg fijn buiten!

Omdat de voliere heel erg open is en de wilg en druif nog niet veel beschutting geven, heb ik een dak getimmerd. Van mijn zwager heb ik een stuk camouflagenet gekregen en dat heb ik op een frame gespijkerd, zodat het van het gaas af ligt. Zo kan Kaela het niet (helemaal) slopen. Ik denk dat het net ze het gevoel gaat geven dat ze veiliger zitten en zo hebben ze wat meer schaduw. Jammer genoeg is het sinds mijn timmerwerk geen mooi weer meer geweest, dus het is nog even afwachten hoe ze het echt gaan vinden.

Ondertussen groeien Charlie en Kaela steeds meer naar elkaar toe. We betrappen ze regelmatig dat ze heel dicht bij elkaar zitten. Soms zelfs nog maar 20 cm van elkaar af! Wij vinden het reuze leuk dat onze twee “asociaaltjes” zo naar elkaar toe groeien!

Otje en Pluk zijn reuze klef momenteel. Ze liggen steeds heel dicht tegen elkaar aan. Op het bed, op de was, op de bureaustoel. Lekker samen knuffelen en knorren, het bevalt de dames wel. Met mooi weer mogen ze even naar buiten. We doen dat af en toe, zo blijven ze heel aardig in de buurt van het huis en zijn ze andere mensen niet tot last. Ik vind het wel belangrijk dat ze af en toe een frisse neus halen, zonlicht voelen en even “iets meemaken”. Ze genieten daar zichtbaar van, maar het zijn wel mooi-weer-meisjes hoor! Kou, wind en regen wordt absoluut niet gewaardeerd ;-) .

Oscar heeft sinds zijn feestje een hele goede ontwikkeling in de training doorgemaakt. We oefenen niet meer zo vaak, omdat we nu de moeilijkste dingen oefenen. Zo eens in de paar weken gaan we oefenen bij de dierenarts. De laatste keer hebben we daar een prik gegeven en heb ik een hele kleine hoeveelheid vloeistof in kunnen spuiten! Ik ben reuze trots op Oscar, hoe hij zijn angst overwint en op basis van het vertrouwen tussen ons dit soort dingen nu toe staat! Thuis kunnen we inmiddels al weer wat meer vloeistof inspuiten en zo oefenen we rustig verder!

Vandaag hebben we een workshop Nadac Hoopers gevolgd. Deze sport is vrij nieuw in Nederland en Oscar en wilden het graag proberen. Het heeft wel wat weg van behendigheid, maar de baas blijft op 1 plek staan en de hond legt alleen het parcours af, op basis van de aanwijzingen van de baas. Dit vergt nogal wat sturing! Vandaag hebben we de eerste kennismaking gehad en we vinden het reuze leuk. Zodra er lessen van aangeboden gaan worden, gaan we de overstap maken.

Bekijk deze video op YouTube

Verder geniet meneer lekker van zijn grasveld in de tuin. Tijdens een bezoekje aan familie heeft hij op het balkon genoten van het uitzicht. En op het plaatselijke losloopveldje strekt hij af en toe de pootjes. Ook rent hij weer regelmatig naast de fiets. Meestal korte stukjes van maximaal 2 kilometer. Maar kort geleden heb ik weer eens een rondje van 3,5 kilometer gedaan en dat ging ook goed. Hij was wel erg moe daarna, zo zie je maar hoe snel de conditie minder wordt!

Het enige wat iets minder goed gaat, is dat Oscar jeuk heeft. Dat heeft hij al een hele tijd, maar de laatste tijd valt het erg op. Zijn vacht raakt ook een beetje beschadigd van al het gekrabbel. Afgelopen vrijdag is er een natuurgeneeskundige langs geweest en die heeft nu een plan van aanpak gemaakt. Het zal even duren voor we daar resultaat van gaan zien, maar we hebben er vertrouwen in dat het goed zal gaan.