Kaela op excursie

Geplaatst op Vrijdag 4 mei 2007

Door technische redenen (stomme computers ook gggrrr) kreeg ik gisteren geen update voor elkaar. Vandaag een tweede poging!

Dinsdag en woensdag ben ik lekker met Kæla wezen fietsen. Op de koninginnenmarkt had ik een mooie vervoerskooi op de kop getikt en die heb ik op de fiets gebonden. Dinsdags bij Tjerk zijn fiets voorop het rekje, maar die fiets is te zwaar voor mij en ik miste mijn versnellingen. Dus woensdags de kooi achterop mijn eigen fiets gebonden. Kæla vind het prachtig om mee te mogen en dingen te zien. Verkeer doet haar niets, vrachtauto's kunnen zo vlak langs haar rijden ze vind het niet eng. Een laag overvliegende reiger vind ze wel doodeng, maar dan laat ze zich ook weer goed geruststellen. We zijn ook nog even bij de ooievaar gaan kijken die vlak achter het huis op het nest zit. Daar liepen ook ganzen met kuikens en kwaakte de kikkers er lustig op los. Thuis aangekomen kwam er een merel flirten. Helaas is het er gisteren niet meer van gekomen en na het weekend gaat het weer slechter worden, dus het zal helaas wel weer even duren voor we weer op stap kunnen. Maar als het zonnetje weer schijnt dan gaan we weer! Ik wil Charlie ook graag meenemen, maar die wil ik eerst wandelend laten wennen aan het mee gaan. Ik ken Kæla natuurlijk al heel lang en heel goed en Charlie nog niet. Ik wil dus eerst samen wennen voor we echt op de fiets ook weg kunnen.

De poesjes vermaken zich prima. Ze spelen elke dag lekker buiten. Pluk had dinsdag een dode zwaluw binnen gebracht. Die had ik al zien liggen in de poort maar ik was niet zo slim hem even op te ruimen. Nu lag hij onder onze schone was, jakkie! Otje heeft de laatste tijd veel complimentjes gekregen dat ze goed is afgevallen, daar ben ik heel blij mee. Ze is gezond, actief en blij en zo hoort het ook!