Charlie in de herkansing

Geplaatst op Maandag 3 mei 2010

Vorige week dinsdag was het zo ver, Charlie moest naar de dierenarts. Na lang afwachten en hopen dat zijn vleugel vanzelf goed zou komen, hebben we uiteindelijk toch de beslissing genomen nog eens een kap te proberen. De dierenarts haalt dan alle afgebroken en kapotte veren weg, waardoor er heel snel allemaal nieuwe veren groeien. De kap voorkomt dat hij deze gelijk beschadigd. Twee jaar terug hebben we dit ook al eens gedaan, toen waren beide vleugels in slechte staat. Een vleugel is helemaal goed gekomen, de andere helaas niet. Omdat hij regelmatig erge pijn heeft door gebroken bloedpenne en hij bijvoorbeeld nog niet zo lang geleden viel en zijn snavel brak, vonden we dat we actie moesten ondernemen.

Vol goede moed vertrokken we. Ondanks dat ik zenuwachtig was ging hij zo de bench in, terwijl er een nieuwe zitstok in gemaakt was. De kanjer.

We moesten een tijdje wachten, maar Charlie hield zich prima in de wachtkamer. Eenmaal aan de beurt ging het snel, Charlie kreeg een roesje, de dierenarts haalde de kapotte veren weg en we hebben de kraag om gefabriceerd. We waren goed voorbereid, we hadden al een op maat geknipte kraag met boutjes en moertjes mee. Ging heel gesmeerd.

Enige tegenvaller was, dat er 2 pennen niet getrokken konden worden, dan zou het heel erg gaan bloeden. Nu moeten we over ongeveer 4 a 5 weken terug en dan kunnen die ook getrokken worden. Dan moeten we wachten tot die gegroeid zijn, dus dat vertraagd het hele proces wel heel erg. Dat vind ik erg jammer, want die kraag is bleh, maar ja het moet wel goed gaan nu.

Charlie heeft de kap nu bijna een week om en doet het goed. Hij is lang zo boos niet geweest als de vorige keer en hij eet ook goed. Wel is hij erg rustig, hij heeft momenten dat hij lekker kletst, maar minder als normaal en hij beweegt ook wat minder. Niet zo gek met zo'n onhandige kraag om.

Met alle andere dieren gaat alles zoals altijd, lekker zijn gangetje. De katten hebben een vermoeiend weekend achter de rug, we hadden Lizzy te logeren. Lizzy is een heerlijk hondje, die alleen wel erg graag achter andere dieren aan rent. We hielden het goed in de gaten en daardoor verliep het prima, maar de katten zijn blij dat ze weer overal onbezorgd rond kunnen rennen.

Kæla is is baldadig als altijd en Kwiebus en Kjani genieten weer volop in hun buitenvoliere. Het koelere weer deert ze niet, ze komen elke dag een paar keer buiten vliegen en schuilen in hun binnenhok als het te warm is, te hard waait of te veel regent.

Afgelopen weekend hebben we een bezoek gebracht aan een boerderij en daar was een jong laekenvelder kalfje. De ram moest binnen staan, nu alle lammetjes geboren worden en nog jong zijn. Het is het lot van een ram, maar ondanks dat hij binnen stond was ik toch onder de indruk van het prachtige dier.