Hemelvaartsdag

Geplaatst op Donderdag 1 mei 2008

De eerste dag van de maand, lekker een vrije dag. Gisteren al koninginnendag, vandaag hemelvaartsdag. Morgen een dagje werken en dan alweer weekend! Wat een feest, ook voor de diertjes.

Vanmorgen mocht Kæla in de buitenvoliere spelen. Zie dit leuke filmpje:

Bekijk deze video op YouTube

Ik had er een aantal verse wilgjes in gezet, aangezien enkelen alweer kaal gevreten waren. Want, jawel, de jongens zitten weer lekker buiten! Het blijft snachts warm genoeg en overdag is het weer vaak al heerlijk, dus ze mochten weer van de buitenlucht gaan genieten. Dat doen ze ook met veel plezier. Ze spelen in de wilgjes, knabbelen aan de touwtjes van de boing of scharrelen lekker op de grond. Uiteraard als ze niet lekker rond aan het vliegen zijn. Voor ons is het weer een feest om naar te kijken, zij genieten, dus wij ook!

Otje en Pluk mogen ook weer vaak buiten spelen. De achterdeur staat veel open en met hun belletjes om spelen de boefjes in de tuin. Otje vind vooral het pas aangelegde stuk tuin achter leuk. Allemaal vers geschoffelde aarde om in te rennen, graven en te rollen. Pluk verklaart Otje meestal voor gek en gaat buiten de tuin op stap, maar soms speelt ze mee, want stiekum is het wel heel erg leuk natuurlijk!

Charlie kachelt rustig door het leventje met zijn kap. Het ding zat gisteren los en moest weer vastgezet worden. Op die momenten moppert hij en doet hij lelijk. Maar direct erna is hij weer zo lief en gezellig! Hij zit vaak bij ons op de bank als we tv kijken. Gewoon lekker samen zitten, beetje dutten, beetje poetsen. Want poetsen doet hij! Zoals altijd! Hij draait, keert, neemt alle delen van zijn lijfje mee. Klein detail is dat er een kap tussen zit en hij die dus eigenlijk poetst. Maar het ziet er zo mooi en natuurlijk uit, hij moet dat poetsgedrag uiten en hoewel het geen veer berijkt is hij toch tevreden! En het allerfijnste is wel dat de nieuwe veren zich ontwikkelen! Aan beide zijdes zien we ze doorkomen! Ik probeer geduldig te zijn en af te wachten, maar heel soms spiek ik toch wel even. Dan weten we weer waar we het voor doen!