Koninginnendag

Geplaatst op Maandag 30 april 2007

Op koninginnendag eindelijk weer eens een update. Het is niet dat er niets te vertellen is, ik kom gewoon niet zo veel aan de pc toe. Met het mooie weer ben ik heel veel in de tuin bezig. Het onkruid moet goed bijgehouden worden, anders zie je straks van alle nieuwe plantjes niets meer. Als ik in de voortuin werk zet ik Kæla en Charlie in de deuropening. Zo kunnen ze lekker mee genieten van het mooie weer en hebben ze een hoop te zien. Kæla gaat dan in een kleinere kooi op het stoepje, Charlie in zijn eigen kooi op de deurmat. Voorbijgangers vinden dat ook prachtig en knopen al snel een praatje aan. Reuze gezellig dus!

De poesjes spelen nu elke dag buiten. Ze zijn dan soms wel een beetje stout. Vooral Pluk. Van de week moest ik die al van de vliering van de buren gaan halen, vandaag heeft ze een mus in huis gejaagd. Na vangst en inspectie bleek het diertje wel wat gewond, maar niet aan de vleugels of poten dus ik heb hem weer buiten los gelaten. Helaas voor Pluk liet ik haar toch echt niet haar gang gaan binnen.

Op de koninginnenmarkt in Leeuwarden heb ik de vervoersmand die al zo lang op de verlanglijst staat gevonden. Deze is heel mooi open en Charlie durfde er met wat aanmoediging en een lonkend voerbakje wel in. Kæla deed er al helemaal niet moeilijk over. Ik hoop in dit mandje Charlie mee te kunnen gaan nemen en ook Kæla, bijvoorbeeld achter op de fiets. Kunnen ze mee genieten van het mooie weer en meer van de wereld zien dan alleen de woonkamer. Volgende week komt Harry een week logeren en het kon best wezen dat ik dan Kæla en Charlie ook eens mee ga nemen op wandeling!