Afsluiten

Geplaatst op Donderdag 25 april 2013

Vandaag hebben we de behendigheid vaarwel gezegd. Na een half jaar training, waarin je vooral naar rust en ontspanning hebben zocht, zijn we nu gestopt. Bij HD kan behendigheid de kwaal eigenlijk alleen maar erger maken en dan moet je realistisch zijn. Ik heb liever nog jaren en jaren een mobiele en blije Oscar, dan dat we met de behendigheid zijn heupen kapot trainen en hij daardoor al veel te snel versleten is.

Maar we wilden niet zomaar stoppen! In de afgelopen dagen is er een parcours bedacht en die hebben we vandaag opgebouwd. Een parcours welke we op snelheid zouden gaan lopen. De hindernissen laag en geen scherpe bochten, zodat de schade beperkt blijft en ik niet al te veel stuurmanskunsten hoefde te vertonen. Tenslotte is het 1,5 jaar geleden dat Oscar en ik voor het laatst een echt parcours gelopen hebben.

De eerste ronde ging wat te gejaagd en remde ik Oscar wat teveel af. Na een pauze om op adem te komen, was ik rustiger en had ik de tip gekregen om Oscar in een rondje mee te nemen en dan vloeiend weer door te lopen. Dat werkte, op 1 botsing na, prima! En vooral die tweede ronde gaf mij al het gevoel van échte behendigheid! Hoeveel fouten we ook maakten, ook al leek het misschien nergens op, wij hebben nog 1 keer geknald!

Het aller mooiste is dat Oscar eigenlijk helemaal niet zo opgewonden van het geheel werd. Ach, een beetje opspringen en hij wilde wel graag in zijn balletje happen, maar niets geks. Dat is het resultaat van de afgelopen maanden, waarbij we op rust, vertrouwen en ontspanning hebben gewerkt. En dan bouw je kennelijk zoveel op, dat je eens gek kan doen!

Oscar heeft ook nog een lekker potje touwtrekken met onze instructeur gedaan. Ook voor hen was het een afsluiting en mooi om te zien dat er ondanks minimaal contact, zoveel vertrouwen is ontstaan!

Ondanks het verdriet dat deze geweldige hobby voor Oscar en mij tot het verleden behoord, ben ik zo blij dat we wel zo ver gekomen zijn en het ook nog eens zo fantastisch af hebben mogen sluiten! We kunnen het! En dankzij Oeral Behendigheid kon het ook! En we hebben er nog een fantastische beker mee verdiend ook, waar Oscar zeer terecht heel trots op is!

Er zijn van beide rondjes foto’s gemaakt en het tweede rondje is ook gefilmd:

Bekijk deze video op YouTube