Rijden op Fengur

Geplaatst op Zondag 22 april 2012

De lente krijgt langzaam vorm, maar april gedraagd zich zo roerig als hoort. Afgelopen maandag heb ik voor het eerst in jaren weer eens op Fengur gereden. Wat voelde dat als thuiskomen! 25 jaar oud, maar nog steeds vol pit, vol zin en zo veilig. Zijn weidemaatje Kongur liet zich ook van zijn beste kant zien, samen trokken de opa's door het bos en hun menselijke passagiers konden alleen maar genieten! Niets is mooier dan de wereld te zien tussen de oren van een ijslander door, dus dat heb ik voor jullie vastgelegd! De hagel is nog te zien in zijn manen, ja, april doet wat ze wil!

Vandaag was een dag van lui uitslapen, wandelen en tuinieren. Na het zondagse ontbijt zijn we met Oscar naar het plaatselijke bos gereden. Daar hebben we heerlijk een uurtje rond gewandeld. Oscar was eerst even erg druk en onbereikbaar, maar na een leuk zoekspelletje op een grote heuvel kwam hij weer wat tot zichzelf. We kwamen meerdere honden tegen, wat Oscar altijd prachtig vindt. De grote runderen die in het bos grazen, lagen gelukkig een mooi eind het bos in. Ze zijn prachtig, maar wel van een afstandje vind ik!

Na het wandelen was het tijd voor de tuin. Ik had een grote hoeveelheid zomerbloeiers gekocht. De bestrating is schoongespoten en de schutting is gerepareerd. Nu moet de schutting nog geschuurd en geverfd, de uitbouw heeft wat onderhoud nodig en de voliere moet nog gebouwd. Maar voor nu is het best netjes en door alle bloemen ziet het er gezellig uit. Ik had iets teveel plantjes gekocht, dus ik heb de kuip waar de wilgen in staan ook nog gevuld met lobelia's. Natuurlijk stond Oscar weer vooraan toen alles op de foto moest!