Voorjaar heupen en vleugels

Geplaatst op Maandag 15 april 2013

Ja, het is nu echt voorjaar! De temperaturen stijgen, de zon doet haar best en het gras is eindelijk weer groen! Heerlijk hoor, ik heb al wat uurtjes buiten in de tuin doorgebracht. Bijvoorbeeld om de volière weer in te richten voor het zomerseizoen! Ik heb een wilgentak geplant, die mag voor zitplekjes, klauterplezier en beschutting gaan zorgen. Met de dikke wilgentakken heb ik veel zitplek gemaakt en ik heb de tegels ontdaan van (giftig!) korstmos. Zo is de voliere weer helemaal klaar voor gebruik! Zowel vandaag als gister hebben de vogels al een uurtje van de buitenlucht genoten! Het is weer even wennen voor ze om buiten gezet te worden door het raam, maar dat komt wel weer goed!

Over Oscar heb ik minder vrolijk nieuws. Oscar liep al een tijdje wat minder goed. Ik kon niet zeggen wat er was, ik zag niets specifieks, maar het zat me niet lekker. Toen hij bij een wandeling zijn rechterachterpoot ging ontlasten besloten we dat er verder gekeken moest gaan worden. Oscar is onder narcose op de foto gezet en daaruit bleek dat hij HD heeft. Omdat Oscar geen echte rashond is, kunnen we de foto’s niet officieel laten beoordelen. Maar we gaan binnenkort wel naar een specialist toe om te horen wat hij vindt en adviseert. We hebben nu supplementen mee, maar mogelijk kunnen we nog meer betekenen met training, medicatie of therapie. Belangrijkste is om het gewricht zo goed mogelijk in conditie te houden, zodat Oscar zo lang mogelijk zo min mogelijk pijn heeft.

Omdat behendigheid bij HD hoe dan ook ten zeerste afgeraden wordt, gaan we daar mee stoppen. Heel zuur, na een half jaar hard werken met mooi resultaat. We gaan nog 1 keer afscheid nemen, nog 1 keer het gevoel pakken en dan is het klaar. Speuren blijven we nog wel doen, mede ook omdat speuren hem zo goed doet in zijn koppie. En we gaan de lessen bij hondenschool Shanna weer oppakken. Lekker samen lol hebben en dingen leren. Dan houden we zijn hersenen goed aan het werk!

Omdat bewegen heel belangrijk is voor de spieren en genieten nu prioriteit nummer 1 is, zijn Oscar en ik gister naar het bos geweest. Daar kwamen we al snel oog in oog te staan met 2 vechtende reebokken! Fantastisch! Toen ze ons doorkregen staken ze het pad over en gingen elkaar op topsnelheid achterna zitten tussen de bomen door. Oscar was helemaal hieperdepiep, maar ik kon hem goed bij me houden (aan de lijn!) en hij kalmeerde later ook wel snel. Bij een kleine pauze ging hij eens even lekker rollen, met een lekkere pretbek als gevolg!

Zaterdag had ik bij de paarden ook al van dichtbij een haas bewonderd! Zo leuk om de natuur van dichtbij te zien! Osk en Goopy genoten ook weer van het lentegras!

Verder gaat alles prima! De katten genieten regelmatig van een frisse neus en maken een tevreden indruk. We hebben momenteel ook een logé: forpus Lily. Forpusjes zijn de kleinste papegaaitjes die er bestaan, Lily weegt 31 gram! Vanmiddag buiten in de zon, wilde ze lekker badderen en heb ik haar op de film gezet. Schattig klein blauw smurfje!

Bekijk deze video op YouTube